ABD Ekim ayı enflasyon verileri açıklandı mı? (%) Enflasyon oranı kaç oldu? - Son Dakika
Soğuk Haber

ABD Ekim ayı enflasyon verileri açıklandı mı? (%) Enflasyon oranı kaç oldu?

ABD Ekim ayı enflasyon verileri açıklandı mı? (%) Enflasyon oranı kaç oldu?

Amerika Birleşik Devletleri'nin Ekim ayına ait enflasyon verileri yayınlandı. Enflasyon oranının ne olduğu merak konusu oldu. ABD Ekim ayı enflasyon verileri açıklandı mı merak ediliyordu. İşte, ABD Ekim ayı enflasyon verileri!

14.11.2023 18:52  Güncelleme: 18:55

ABD Ekim ayı enflasyon verileri! Amerika Birleşik Devletleri'nin Ekim ayına ait enflasyon verileri yayınlandı. Enflasyon oranının ne olduğu merak konusu oldu. ABD Ekim ayı enflasyon verileri açıklandı mı merak ediliyordu. İşte, ABD Ekim ayı enflasyon verileri haberimizde...

ABD EKİM AYI ENFLASYON VERİLERİ AÇIKLANDI

Piyasaların merakla beklediği ABD enflasyon verisi açıklandı. ABD'de TÜFE, ekimde aylık bazda değişim göstermezken, yıllık bazda ise yüzde 3,2'ye gerileyerek beklentilerin altında kaldı.

ABD Ekim ayı enflasyon verileri açıklandı mı? (%) Enflasyon oranı kaç oldu?

ÇEKİRDEK ENFLASYON KAÇ OLDU?

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) para politikası açısından daha önemli olan çekirdek enflasyon da beklentilerin altında gerçekleşti. Çekirdek enflasyon, ekim ayında yüzde 0,2 artarken, yıllık gerçekleşme ise yüzde 4 oldu. Ekonomistler çekirdek göstergelerde ise önceki aya göre değişim yaşanmayacağını tahmin etmişti. Eylül'de aylık çekirdek enflasyon yüzde 0,3; yıllık çekirdek enflasyon ise yüzde 4,1 olmuştu.

EYLÜL AYINDA ENFLASYON KAÇTI?

ABD'de tüketici enflasyonu eylülde aylık yüzde 0,4, yıllık yüzde 3,7 olmuştu. Çekirdek enflasyon eylülde ise aylık yüzde 0,3, yıllık yüzde 4,1 düzeyinde gerçekleşmişti.

GÖZLER FED'E ÇEVRİLDİ

ABD'de açıklanan TÜFE verilerinin Fed'in gelecek döneme ilişkin politikaları üzerinde etkili olabileceği düşünülüyor.

Son Dakika Soğuk Haber ABD Ekim ayı enflasyon verileri açıklandı mı? (%) Enflasyon oranı kaç oldu? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement