A Milli Kadın Tenis Takımı, Billie Jean King Kupası'nda İsveç ve Macaristan'ı mağlup etti - Son Dakika
Spor

A Milli Kadın Tenis Takımı, Billie Jean King Kupası'nda İsveç ve Macaristan'ı mağlup etti

A Milli Kadın Tenis Takımı, Billie Jean King Kupası\'nda İsveç ve Macaristan\'ı mağlup etti

A Milli Kadın Tenis Takımı, Billie Jean King Kupası Avrupa-Afrika Grup 1'de mücadele ederek İsveç ve Macaristan'ı yenerek grubunu 7. olarak tamamladı. İsveç serisinde Çağla Büyükakçay'ın mağlubiyetine rağmen Ayla Aksu'nun galibiyeti ve çiftler maçındaki zaferle Türkiye 2-1 kazandı. Macaristan serisinde ise Çağla Büyükakçay'ın galibiyeti ve Macaristan'ın çıkmamasıyla Türkiye 3-0 üstün ayrıldı.

13.04.2024 20:31

Billie Jean King Kupası Avrupa- Afrika Grup 1'de mücadele eden A Milli Kadın Tenis Takımı, İsveç ve Macaristan'ı mağlup ederek grubunu 7. olarak tamamladı.

Türkiye Tenis Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, milli takım, Oeiras kentinde düzenlenen müsabakalarda İsveç ve Macaristan ile karşılaştı.

İsveç serisinin ilk maçında Çağla Büyükakçay'ın Lea Nilsson'a 4-6, 6-2, 3-6 mağlup olmasıyla Türkiye, seride 1-0 geri düştü. Serinin ikinci karşılaşmasında Ayla Aksu, Jacqueline Cabaj Awad'ı 6-4, 3-6, 7-5 yenerek seride durumu 1-1'e getirdi. Serinin kazananını belirleyecek çiftler maçında ise Zeynep Sönmez-Berfu Cengiz ikilisi Lea Nilsson-Jacqueline Cabaj Awad çiftini 6-3, 6-1 yenerek Türk Milli Takımı'nın 2-1 kazanmasını sağladı.

Türkiye-Macaristan serisinin ilk maçında korta çıkan Çağla Büyükakçay, Adrienn Nagy'i 6-4, 7-5 yenerek millileri 1-0 öne taşıdı. Son iki maça Macaristan'ın çıkmaması ile Türkiye Macaristan'a karşı korttan 3-0 üstün ayrıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor A Milli Kadın Tenis Takımı, Billie Jean King Kupası'nda İsveç ve Macaristan'ı mağlup etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement