Adanaspor, Altyapıyla Kazanıyor - Adana - Son Dakika
Spor

Adanaspor, Altyapıyla Kazanıyor - Adana

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Adanaspor antrenman görüntüleri Teknik Direktör Engin İpekoğlu'nun açıklamaları Altyapı birimi görüntüleri Altyapı sorumlusu Eyüp Arın'ın konuşması Futbolcu Keskin'in idman görüntüleri ve konuşması Futbolcu Kaplan'ın idman görüntüleri ve konuşması Adanaspor, altyapıyla kazanıyor PTT 1. Lig'de lider olan Adanaspor, 28 kişilik A takımı kadrosunda, lig ve kupa maçlarında forma giymiş 9'u Adanalı 12 altyapı futbolcusu barındırmasıyla dikkat çekiyor.

26.02.2016 12:24

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Adanaspor antrenman görüntüleri

Teknik Direktör Engin İpekoğlu'nun açıklamaları

Altyapı birimi görüntüleri

Altyapı sorumlusu Eyüp Arın'ın konuşması

Futbolcu Keskin'in idman görüntüleri ve konuşması

Futbolcu Kaplan'ın idman görüntüleri ve konuşması

Adanaspor, altyapıyla kazanıyor

PTT 1. Lig'de lider olan Adanaspor, 28 kişilik A takımı kadrosunda, lig ve kupa maçlarında forma giymiş 9'u Adanalı 12 altyapı futbolcusu barındırmasıyla dikkat çekiyor. Kulüpten ayrıca sezon başında profesyonel takımlara kiralanmış 3 altyapı futbolcusu bulunuyor

Teknik Direktör İpekoğlu: "Bir çoğu istikbal vaat eden, uzun vadede Türk futboluna hizmet edecek futbolcular olduğu için burada Adanaspor'un da mali açıdan kazançlı çıkacağını düşünüyorum"

Altyapı Sorumlusu Arın: "Altyapıdaki tüm oyuncuların futbolcu olması tabi ki imkansız ama biz onlara önce insani değerler adına birşeyler öğretirken, yetenekli olanları ve şansı yardım edenleri de bu liglerde oynatmaya çalışıyoruz"

Futbolcu Keskin: "Adanalı olarak Adanaspor'da olmayı hep hayal kurardım. Bunu hayal ederken şimdi hayal ettiğim hayatı yaşıyorum"

ÖMER FANSA - PTT 1. Lig'de lider olan Adanaspor'un kadrosunda altyapıdan yetişmiş sporcular önemli yer tutuyor.

Ligde 10 haftadır kaybetmeyen ve 2 haftadır da lider olan takımın 28 kişilik profesyonel futbolcu kadrosunda lig, kupa ve milli maçlarda forma giymiş, altyapıdan yetişen 9'u Adanalı 12 sporcu barındırması dikkat çekiyor. Kadrosunda altyapı futbolcularına önemli ölçüde yer veren kulüpte, sezon başında da yine altyapıdan yetişmiş Adanalı 3 sporcu, profesyonel takımlara kiralık olarak verildi.

Takımda, Adanalı olarak Hayrullah Mert Akyüz, Emre Uğur Uruç, Mustafa Sami Can Keskin, Cem Özdemir, İrfancan Eğribayat, Yusuf Fırat Kaplan, Atakan Ekiz, Burak Yıldır, Serbay Can formalarını terletirken, yine diğer takımların altyapılarından transfer edilen Ahmet Bahçıvan, Sabit Hakan Yılmaz ve Ahmet Dereli de takımın başarısı için top koşturuyor. Kulüpte yine altyapıdan yetişmiş Adanalı Turhan Alper Turgut, Ömer Can Tamursoylu ile Berk Tömek de kiralık gittikleri alt liglerdeki takımlarda tecrübe kazanıyor.

Teknik Direktör Engin İpekoğlu, AA muhabirine, futbolcuların yetişmesinde büyük emeği olan altyapı sorumlusu Eyüp Arın'a teşekkür etti.

Sadece Adanaspor olarak değil, genel olarak bakıldığında Türk futbolunda aynı kulüpte altyapıdan yetişen futbolcuların sayısının bir hayli az olduğunun altını çizen İpekoğlu, bu sayıda futbolcunun altyapıdan kazandırılmasının Adana ve Adanaspor adına gerçekten çok büyük kazanç olduğunu kaydetti.

İpekoğlu, şunları söyledi:

"Adanaspor açısından işin mali boyutu da önemli. Altyapı futbolcularının A takıma kazandırılması kulübün mali açısından da çok önemli diye düşünüyorum. Bunun yanında bir çoğu istikbal vaat eden, uzun vadede Türk futboluna hizmet edecek futbolcular olduğu için burada Adanaspor'un da mali açıdan kazançlı çıkacağını düşünüyorum. Bu da çok önemli. Kendi ayakları üzerinde durmaya çalışan bir takım, herhangi bir desteği olmayan bir takım için tabi ki altyapıdan bu kadar oyuncusunun profesyonel kadro içinde olması mali olarak da Adanaspor için çok önemli."

Kulüp için avantajlı

Altyapı sorumlusu Eyüp Arın da Başkan Bayram Akgül'ün büyük desteğiyle ilde çeşitli futbol okulları aracılığıyla 7-19 yaş arası yaklaşık 2 bin kişilik altyapı oyuncuları olduğunu söyledi.

Altyapı oyuncularının takımda oynamalarıyla Adana ve Adanaspor'a, milli takımlarda oynamalarıyla da Türk futboluna da hizmet verdiklerini anlatan Arın, ayrıca A takımda, altyapıdan giden futbolcuların oynamasının alttaki diğer oyuncuları da hırslandırdığını ve umutlandırdığına dikkati çekti.

Hem iyi insan hem iyi birey yetiştirmek için gayret ettiklerini ve çabalarının karşılığını aldıklarında mutlu olduklarını belirten Arın, "Altyapıdaki tüm oyuncuların futbolcu olması tabi ki imkansız ama biz onlara önce insani değerler adına birşeyler öğretirken, yetenekli olanları ve şansı yardım edenleri de bu liglerde oynatmaya çalışıyoruz" dedi.

Bu oyuncularının kazanılmasının kulüpler için büyük maddi kazanç olduğunu ifade eden Arın, "Ekonomik olarak en büyük avantajı bonservislerine ara vermiyorsunuz. Bir de bunun manevi hazzı var. Altyapıdan çıkan futbolcunun üst takımda oynaması o daha büyük bir mutluluk. Buna ek olarak kulube belki de maddi kaynak yaratacak oyuncu da olabilir. Bunların hepsini birleştirdiğinizde kulübün avantajları çok büyük" diye konuştu.

Arın, bu futbolcuların kazanılmasının önündeki en büyük eksikliğin güven ve sabır eksikliği olduğunu belirterek, taraftar ve basın camiasının bu oyurculara biraz sabır göstermesini, en ufak hatalarında oyuncuyu küstürmemelerini istedi.

"Hayal ettiğim hayatı yaşıyorum"

Adanaspor altyapısından A takıma yükselip ilk 11'de çok sayıda forma giyen 23 yaşındaki Mustafa Sami Can Keskin de altyapı sorumlusu Arın ve beraberindeki hocalarının yetişmesinde büyük emeği olduğunu söyledi.

Profesyonel takıma yükseldiği sezon hazırlık ve antrenman sürecini unutamadığını anlatan Keskin, "Genç bir oyuncunun hayalini kurduğu şey profesyonel takıma yükselmektir. Üstüne bir de kendi şehrimdeyim. Ben Adanalı olarak Adanaspor'da olmayı hep hayal kurardım. Bunu hayal ederken şimdi hayal ettiğim hayatı yaşıyorum. Kaptanlık yapma şansım oldu. Benim için ayrı bir zevk oldu.

Daha çok kupa maçlarında kendisine yer bulan 18 yaşındaki Yusuf Fırat Kaplan da gerek hocalar gerekse kulüp idareci ve yöneticileriyle bir aile ortamında yaşadıklarını söyledi.

Adanalı olarak kendi şehrinin takımında oynamaktan gurur duyduğunu anlatan Kaplan, "2 senedir progesyonel oynuyorum. burada hocalarım bana forma şansı verdi. Hedefim öncelikle Adanaspor'da formayı terletmek. Sonra Allah izin verirse büyük takımlarda, sonra Milli Takımda oynayıp iyi bir futbolcu olmak" dedi.

Adanaspor, Altyapıyla Kazanıyor - Adana
Kaynak: AA

Son Dakika Spor Adanaspor, Altyapıyla Kazanıyor - Adana - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement