Avustralya'da İlk Şampiyon! Azarenka - Son Dakika
Spor

Avustralya'da İlk Şampiyon! Azarenka

Avustralya\'da İlk Şampiyon! Azarenka

Avustralya Açık Tenis Turnuvası tek bayanlar finalinde, Victoria Azarenka ile Li Na karşı karşıya geldi.

26.01.2013 13:29  Güncelleme: 13:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sezonun ilk Grand Slam turnuvası olan Avustralya Açık Tenis Turnuvası tek bayanlar finalinde, 1 numaralı seri başı Victoria Azarenka ile 6 numaralı seri başı Li Na karşı karşıya geldi. Büyük bir çekişmeye sahne olan maçı, Victoria Azarenka 2-1 ile kazandı.

İlk seti 6-4 ile alan Çinli tenisçi, 2. sette ise skor 3-0 Azarenka lehine iken bileğini burktu. Tedavinin ardından korta geri dönen Li, art arda oyunlarla sete ortak oldu. Set 4-4 devam ederken servis kıran Ukraynalı Azarenka, kendi servis oyununu da kazandı ve 2. seti alarak maçı final setine taşıdı.

Karşılıklı servislerin kırılmasıyla başlayan son sette, 2-1 öndeyken bir kez daha ciddi bir sakalık yaşayan Çinli tenisçi, yılmadı ve tedavinin ardından tekrar maça geri döndü. Ancak sonrasında oynanan 3 oyunu alan Azarenka, skoru 4-2'ye kadar getirdi. 4-2'den sonra iki tenisçi de kendi oyunlarını aldı ve skor 5-3'e geldi. Kupadan 1 oyun uzakta olan Belaruslu tenisçi, servis kırdı ve 6-3 ile seti, 2-1 ile oyunu kazanarak zafere ulaştı.

Ukraynalı tenisçi geçtiğimiz sezon da Avustralya'da Maria Sharapova'yı 6-3 ve 6-0'lık setlerle geçmiş ve şampiyonluğa ulaşmıştı.

Kaynak: Sporx.com

Son Dakika Spor Avustralya'da İlk Şampiyon! Azarenka - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement