Ayvacıklı Ustaların Büyük Başarısı - Son Dakika
Spor

Ayvacıklı Ustaların Büyük Başarısı

Ayvacıklı Ustaların Büyük Başarısı

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Toto ve Samsun Valiliği tarafından organize edilen ve Samsun Dragon Bot Yarışları'nda amatörlerden oluşan Ayvacık takımı, 48 ekip arasında profesyonel takımları alt ederek 2.oldu.Ayvacıklı amatör gençlerden oluşan...

07.05.2012 17:13

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Toto ve Samsun Valiliği tarafından organize edilen ve Samsun Dragon Bot Yarışları'nda amatörlerden oluşan Ayvacık takımı, 48 ekip arasında profesyonel takımları alt ederek 2. oldu.

Ayvacıklı amatör gençlerden oluşan Ayvacık Yeşilırmak Dragon Bot Takımı'nın Samsun'da düzenlenen ve profesyonel takımların da katıldığı yarışmada 2.lik kupasını almasının ardından Ayvacık Kaymakamı Ufuk Akıl, takımı makamında kabul ederek tebrik etti. Ayvacık adına katıldıkları yarışta aldıkları bu derecenin ilçede su sporlarının geliştirilmesi adına önemli bir çıkış noktası olduğunun altını çizen Kaymakam Ufuk Akıl, "Alınan 2.lik son derece önemli. Özellikle takımın amatörlerden oluşması da vatandaşlarımızın bu spor dalında eğitim aldıklarında neler yapabileceklerini ortaya koydu. Ayvacık'ta su sporlarının geliştirilmesi adına yakın zamanda ciddi projeler hayata geçirilecek. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Türkiye Kano Federasyonu ile ortaklaşa ilçemizde Su Sporları Merkezi kurulması noktasında ciddi yol kat edildi" dedi. Bu tesisin kısa süre içerisinde tamamlanacağını belirten Kaymakam Akıl, "Tesis sadece Ayvacık için değil, ulusal çerçevede de Türkiye için önemli bir merkez olacak" diye konuştu.

Ayvacık su sporlarına son derece müsait olan Suat Uğurlu ve Hasan Uğurlu Baraj göllerine sahip. Ancak bu alanda herhangi bir tesisin bugüne kadar hayata geçirilmemiş olması nedeni ile ilçede gençler tarafından bu spor dalı yapılmıyor. Amatör gençlerden kurulu takımın aldığı bu başarı gençleri de su sporları alanında kendilerini geliştirme yönünde teşvik edici olacak. Ayvacık Yeşilırmak Dragon Bot Takımı kaptanı Kadir Kızılkan da bu derecenin kendileri için de sürpriz olduğunu belirterek, "Biz bu yarışı kaymakamlıktan öğrendik. Ekibimizdeki arkadaşlarımızın kimi demirci, lokantacı, inşaatçı ve çiftçi gibi ayrı meslek dallarından insanlar. Yarışacağımız botları dahi daha önceden bilmiyorduk bir gün öncesinde gidip gördük. 1 saat antrenman yapma şansımız oldu. Hatta 3 arkadaşımız da botları yarışın yapılacağı gün gördü. Çok ciddi ve profesyonel sporcuların olduğu takımlara taş çıkardık. Bu sporu hayatımızda ilk defa yaptığımız halde 2. olabiliyorsak bizlere imkan verildiğinde ve desteklendiğimizde neler yapabileceğimizi siz takdir edin. Ulusal yarışlarda ciddi dereceler alacağımıza inanıyoruz ve destek bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Dragon Bot Yarışları'nda Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü birinci, Ayvacık Yeşilırmak ikinci, Samsun Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ise üçüncü olmuştu. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Ayvacıklı Ustaların Büyük Başarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement