Balıkesirspor 40 Yıl Sonra Süper Lig'de - Son Dakika
Spor

Balıkesirspor 40 Yıl Sonra Süper Lig'de

Balıkesirspor 40 Yıl Sonra Süper Lig\'de

PTT 1. Lig'de Balıkesirspor, İstanbul BŞB.'yi 2-1 yendi ve 2. olarak Süper Lig'e çıkmayı garantiledi.

04.05.2014 19:03

Geçen sezon Spor Toto 2. Lig'de şampiyon olarak PTT 1. Lig'e yükselen Balıkesirspor, bu sezon sergilediği performansla İstanbul BŞB.'nin ardından Süper Lig'e direkt olarak yükselen 2. takım oldu ve büyük bir özleme son verdi.

40 YIL SONRA...

Şimdiki adı Süper Lig olan Türkiye 1. Futbol Ligi'nde, sadece 1975-76 sezonunda mücadele eden Balıkesirspor, yaklaşık 40 yıllık "Süper Lig" özlemini dindirmeyi başardı.

MAÇI 2-1 KAZANDILAR

PTT 1. Lig 35. haftasında haftalar öncesinde Süper Lig'e yükselmeyi garantileyen İstanbul BŞB.'yi konuk eden Balıkesirspor, mücadeleyi 2-1 kazandı ve ligi ikinci sırada tamamladı.

Ev sahibi ekip 44. dakikada Atakora Lalawele'nin golüyle ilk yarıyı 1-0 önde tamamlarken 47. dakikada Muhammet Reis'in penaltı golü Balkes'i 2-0'lık üstünlüğe taşıdı. Konuk ekip İstanbul BŞB., Tayfun Pektürk'ün 68. dakikadaki golüyle skoru 2-1 yaptı.

DİREKT OLARAK SÜPER LİG'E ÇIKTILAR

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Balıkesirspor sahadan 2-1 galip ayrıldı ve sezonu İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un arkasında ikinci sırada tamamlayarak direkt olarak Süper Lig'e katılma hakkını kazandı.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Spor Balıkesirspor 40 Yıl Sonra Süper Lig'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • ünver kartal: BİZE BÖYLE BİR SEVİNÇ VE MUTLULUK YAŞATTIĞIN İÇİN BİNLERCE KEZ ÇOK TEŞEKKÜRLER HELAL OLSUN BAL-KES 20 3 Yanıtla
  • ..........: hoş geldin bal kes tebrikler ....... 20 1 Yanıtla
  • BAHRİ: EGE BÖLGESİNDE DİĞER İLLER SÜPER LİGE TAKIM ÇIKARIYOR AMA KOSKOCA İZMİR ÜÇ TANE KÖKLÜ KULÜP,DEN TAKIM ÇIKARTAMIYOR GERÇİ ÇIKARTSALAR NE OLACAK İZMİR DE HOLİGAN DOLU ADAM GİBİ FUTBOLDA İZLEYEMEYİZ YA O DA VAR 17 3 Yanıtla
  • Şota arveladze: Her zaman heryerde balkesli olmak bi ayrıcalıktır ... 18 1 Yanıtla
  • texas: Hoş geldin komşu tebrikler....... 12 2 Yanıtla
  • Ahmet erden: VATAN 10 MEKAN 16 ŞAMPİYON BAL-KES 12 1 Yanıtla
  • eno: tebrikler balıkesir spor 5 0 Yanıtla

Advertisement