Bayanlar Dünya Boks Şampiyonası'nda Heyecan Sürüyor - Son Dakika
Spor

Bayanlar Dünya Boks Şampiyonası'nda Heyecan Sürüyor

Bayanlar Dünya Boks Şampiyonası\'nda Heyecan Sürüyor

Çin'de devam eden Bayanlar Dünya Boks Şampiyonası'nın 3.gününde ringe çıkan 5 Türk boksöründen 3'ü maçlarını kazanarak bir üst tura adını yazdırırken iki boksör de şampiyonaya veda etti.

13.05.2012 18:07

Çin'de devam eden Bayanlar Dünya Boks Şampiyonası'nın 3. gününde ringe çıkan 5 Türk boksöründen 3'ü maçlarını kazanarak bir üst tura adını yazdırırken iki boksör de şampiyonaya veda etti.

Çin'in Qinhuangdao kentinde devam eden ve aynı zamandı 51, 60 ve 75 kilolarda 2012 Londra Olimpiyat Oyunları elemelerine de sahne olan Bayanlar Dünya Boks Şampiyonası'nın 3. gününde Türkiye adına 5 boksör ringe çıktı. 51 kiloda Londra vizesi arayan Sümeyra Yazıcı, 2. turda Polonya'dan Karolina Anna Michalczuk'a zorlu bir mücadelenin ardından 16-14 yenilerek, olimpiyat oyunlarına gitme şansını kaybetti.

48 kiloda Derya Aktop Afgan, 64 kiloda ise Gamze Başar Hırvat rakiplerini üstün bir oyun sonrasında hakem kararıyla mağlup ederek bir üst tura yükseldi. 69 kiloda Bilgehan Karabulut, İsviçreli rakibini 23-7 mağlup ederek, bir üst tura yükselen boksör oldu.

54 kiloda mücadele eden Ayşe Taş ise İtalyan Delpihe Mancini'ye 20-16 yenilerek şampiyonaya veda etti.

Öte yandan şampiyonanın 4. gününde olimpiyat vizesi arayan Gülsüm Tatar ve Elif Güneri de ringe çıkacak. 4. gün 60 kiloda Dünya ve Avrupa şampiyonu Gülsüm Tatar, Hintli Laishram Sarita Devi, 75 kiloda Elif Güneri ise Kazak Marina Volnova ile son 16 isim arasına kalma maçları yapacak. Bu 2 sporcu sıkletlerinde son 8 isim arasına kalabilirlerse 2012 Londra Olimpiyat Oyunlarına katılma hakkı kazanacak.

Ayrıca Şampiyonanın 4. gününde 81 kiloda Şennur Demir, Ukraynalı Iryna Komar ile bir üst tura yükselme mücadelesi verecek. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Bayanlar Dünya Boks Şampiyonası'nda Heyecan Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement