Bulgaristan Kaynıyor - Son Dakika
Spor

Bulgaristan Kaynıyor

Bulgaristan Kaynıyor

Komşuda sular durulmayacak gibi görünüyor. Bulgaristan'daki taraftarlar, yaptıkları taşkınlıklarla her gün gazetelerin manşetlerini süslüyorlar.

17.11.2013 12:35

Gerçtiğimiz az Levski Sofya teknik direktörlüğüne getirilen Ivaylo Petev, daha önceki görevlerinden birisinde, çocukluğunda CSKA Sofya'yı desteklediğini söyleyince, daha göreve başladığı ilk günkü basın toplantısını basan Levski ultraları, Petev'i tehdit etmiş, elbiselerini çıkartarak basın toplantısında kovmuştu. Petev de ertesi gün istifasını vermişti.

Perşembe günü, Bulgaristan Kupası 2.tur eşleşmesinin ilk ayağında Beroe Stara Zagora ile karşılaşan ve 2-1 kazanan, son 2 sezonun şampiyonu Ludogorets Razgrad, bugün oynanacak rövanş maçı için Stara Zagora'ya gittiğinde tatsız bir sürprizle karşılaştı. Maç öncesi son antrenmanını yapmak için Trace Arena çimlerine çıkan Razgradlı futbolcular, Beroeli taraftarların saldırısına uğradılar. Taşlar, sopalar ve meşalelerden kaçmaya çalışan futbolculardan Hollandalı Mitchell Burgzorg kafasına isabet eden bir taş yüzünden hastaneye kaldırıldı. Teknik direktör Stoycho Stoev'in yardımcısı Yasen Valchinov da kalçasına isabet eden bir meşale sebebiyle ciddi biçimde yaralandı. Polis olay yerine geldiğinde 5 taraftarı yakaladı, ancak halen olayın diğer sorumluluarının da yakalanması için çalışmalar sürüyor Beroe kulübü olayları kınadığını ve bugünkü maçta herhangi bir olay çıkmaması için gerekli önlemleri alacaklarını söylediler, ama Ludogorets genel direktörü Angel Petrichev, maçı boykot etmeyi dahi düşündüklerini açıkladı.

Bu, dün gerçekleşen tek olay değil. Kupanın bir diğer karşılaşmasında CSKA ile Levski arasında oynanan ve 0-0 biten Sofya derbisi sonrasında da, alkolün etkisiyle polise karşı şiddet kullanan 18 taraftarı tutuklandı. Tabii her 2 kulübün taraftar grupları polisi protesto ederek stadyumlardaki şiddetin asıl sorumlusu olarak gösterdiler.

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Bulgaristan Kaynıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement