Bursaspor Genel Kurulunun İptali İçin Açılan Dava Reddedildi (2) - Son Dakika
Spor

Bursaspor Genel Kurulunun İptali İçin Açılan Dava Reddedildi (2)

Bursaspor Genel Kurulunun İptali İçin Açılan Dava Reddedildi (2)

Bursaspor yönetim kurulu, bugün karar verilen davayla ilgili resmi internet sitesinden açıklama yaptı.

24.01.2013 16:28

Bursaspor GENEL KURULUNUN İPTALİ İÇİN AÇILAN DAVA REDDEDİLDİ (2)

BURSASPOR'DAN AÇIKLAMA

Bursaspor yönetim kurulu, bugün karar verilen davayla ilgili resmi internet sitesinden açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bilindiği üzere 8 Haziran 2009 tarihinde icra edilen Bursaspor Kulübü Genel Kurulu'na karşı Recep Günay ve arkadaşları tarafından o tarihte açılan iptal davası Bursa 1'inci Asliya Hukuk Mahkemesi tarafından görülmüş ve 2010 yılında Genel Kurul'un iptali ile kulübün kayyum'a devredilmesine karar verilmişti. Daha sonra Kulübümüzün bu kararı temyizi üzerine Yargıtay 7'nci Hukuk Dairesi tarafından eksik inceleme araştırma gerekçesiyle karar bozularak mahkemeye geri dönmüş ve yargılama yeniden yapılmıştır.

Devam eden yargılama esnasında, mahkemenin res'en müracaat ettiği ekonomi ve hukuk alanında öğretim üyesi olan üç kişilik bilirkişi heyeti, kulübün, idari, mali yapısı, bilanço gelir-gider tablolarını, genel kurul işlemlerini inceleyerek mahkemeye sundukları 16 sayfalık gerekçeli raporlarında, neticede herhangi bir hukuksal neden bulunmadığını mahkemeye rapor etmişlerdir. Dava 24 Ocak 2013 tarihinde nihayetlendirilmiş ve bu şahısların kulübümüze karşı açtıkları dava netice olarak reddedilmiştir. Aynı şahısların 2012 yılı Genel Kurul toplantısına dair açtıkları dava da bugün neticelendirilen davanın sonucunu beklemektedir. Bu dava bittiğinde de üyelerimiz ve kamuoyu ile ayrıca paylaşılacaktır." - Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Bursaspor Genel Kurulunun İptali İçin Açılan Dava Reddedildi (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement