Bursaspor Kadro İstikrarı En Yüksek 5. Takım - Son Dakika
Spor

Bursaspor Kadro İstikrarı En Yüksek 5. Takım

Bursaspor Kadro İstikrarı En Yüksek 5. Takım

Bursaspor, Süper Lig takımları arasında kadro istikrarı en yüksek 5.takım konumunda bulunuyor.

15.11.2012 13:13

Bursaspor, Süper Lig takımları arasında kadro istikrarı en yüksek 5. takım konumunda bulunuyor.

Spor Toto Süper Lig'in geride kalan 11 haftası itibariyle istediği sonuçları elde edemeyen Bursaspor'da, kadro istikrarı istatistiği de göze çarpıyor. Kadroda bulunan oyuncuların yeşil-beyazlı kulüpte yer aldıkları sürelerin ortalaması baz alındığında Bursaspor, 1,6 tecrübe yaşı ortalaması ile Süper Lig'de bulunan 18 takım içerisinde kadro istikrarı en yüksek 5. takım konumunda yer aldı.

SAĞLAM'IN TRANSFER KARNESİ

Yeşil-beyazlıların başarılı teknik patronu Ertuğrul Sağlam, takımın başına geçtiği 2008-2009 sezonu devre arasından bu yana kadro ve başarı istikrarını yakaladı. Tarihi şampiyonluğun elde edildiği 2009-2010 sezonunun başında takıma 6 oyuncu transfer eden Sağlam, devre arasında ise sadece 1 oyuncu takıma dahil etti. 2010-2011 sezonunu 10 transfer ile tamamlayan Bursaspor, geçtiğimiz sezon ise transferde adeta revizyona gitti. Takımın iskeletini büyük oranda bozan ve birçok oyuncu ile yollarını ayıran Sağlam, sezon başında 14 transfer gerçekleştirdi. Devre arasında ise 2 oyuncu takıma dahil edildi. Yeşil beyazlılar bu sezon ise 6 oyuncuyu kadrosuna kattı.

TİMSAH'IN EN TECRÜBELİSİ ÖMER ERDOĞAN

2006-2007 sezonunda Malatyaspor'dan yeşil-beyazlı kulübe transfer olan tecrübeli oyuncu Ömer Erdoğan, mevcut kadronun da en deneyimli oyuncusu konumunda bulunuyor. Bursaspor'da 7. sezonunu geçiren tecrübeli defans oyuncusu, yeşil-beyazlıların tarihi şampiyonluğunda da kaptanlık pozu bandını taşıyan kulübün sembol isimlerinden biri olma başarısını da gösterdi. Sezon sonunda futbolu bırakacağını açıklayan deneyimli kaptanın ardından ise, yine aynı dönem takıma katılan Yavuz Özkan geliyor. 2006-07 sezonunda Denizli Belediyespor'dan Bursaspor'a transfer olan Yavuz Özkan, 2008-09 sezonunun devre arasında Tarsus İdman Yurdu'na kiralık olarak gönderilmişti. Tecrübeli file bekçisi yeşil-beyazlıların şampiyonluk yaşadığı 2009-10 sezonunda da yedek kalecilik yapmıştı.

EN İSTİKRARLI İBB, EN İSTİKRARSIZ ELAZIĞSPOR

Öte yandan özellikle Teknik Direktör Abdullah Avcı döneminde transfer dönemlerinde çok fazla kadro yapısını çok bozmayan İstanbul Büyükşehir Belediyespor, bu kategoride 2,6 ortalama ile ilk sırada yer alıyor. İstanbul ekibini 2,5 ortalama ile Fenerbahçe, 2 ortalama ile Trabzonspor ve 1,7 ortalama ile Galatasaray takip ediyor. Spor Toto Süper Lig'in yeni ekiplerinden Elazığspor ise yaz transfer döneminde kadrosuna kattığı 20 futbolcuyla kadro istikrarı en düşük takım konumunda bulunuyor.

LİGİN EN DENEYİMLİSİ HAYRETTİN YERLİKAYA

Sivasspor'un tecrübeli defans oyuncusu Hamza Yerlikaya ise, Süper Lig tarihinde bir takımda en uzun süre forma giyen oyuncu konumunda bulunuyor. Sivas Tarımspor'da futbol yaşamına başlayan deneyimli oyuncu, Çimentospor'da futbol yaşamına devam etti. 1999 yılında Sivasspor Kulübü'ne transfer olan Yerlikaya, belli bir süre PAF takımında yer aldıktan sonra A takımda forma giymeye başladı. 12 sezon kırmızı-beyazlı formayı terleten tecrübeli defans oyuncusu, Süper Lig tarihinin de bir takımda en çok süre alan oyuncusu konumunda bulunuyor.

(MA-İHS

15.11.2012 12: 47: 02

TSI

NNNN - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Bursaspor Kadro İstikrarı En Yüksek 5. Takım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement