Çalımbay Gençlerbirliği Maçı Öncesi Konuştu - Son Dakika
Spor

Çalımbay Gençlerbirliği Maçı Öncesi Konuştu

Çalımbay Gençlerbirliği Maçı Öncesi Konuştu

Sivasspor teknik direktörü Rıza Çalımbay, "Şu anda bizim için tek önemli olan Gençlerbirliği maçı." dedi.

10.04.2013 15:12  Güncelleme: 15:51

Kulüp binasında basın toplantısı düzenleyen Rıza Çalımbay, ligin 28'inci haftasında oynadıkları Eskişehirspor maçını değerlendirirken şunları söyledi:

"Özellikle karşılaşmanın ilk yarısında takım olarak çok iyi mücadele ettik. ve istediğimiz her şeyi yaptık, bayağıda pozisyonlarımız vardı. İkinci yarı tam iyi şeyler yapacağımız zamandı. Ama ilerde çoğalamadık, ilerde top tutamadık, devamlı baskı yedik. Baskıda yaptığımız defansif hatalarımızdan dolayıda beklenmedik 2 tane gol yedik ve kaybettik. Tabi bu maçtaki en büyük sıkıntımız takımımızın eksik olması. Kamil, Eneramo, Aatıf, hatta Sercan'ın olmaması bizim için çok büyük dezavantaj oldu. Eğer oraya tam kadro gidebilseydik çok daha farklı bir maç olacaktı. Ama yine o maçta da çok büyük hakem hatalarına maruz kaldık."

"LİGİN EN ÖNEMLİ MAÇI, KAZANMAMIZ LAZIM"

Gençlerbirliği maçının kendileri açısından çok büyük önem taşıdığını belirterek seyircilerinin önünde galip gelmek istediklerini ifade eden Rıza Çalımbay, şöyle devam etti:

"Şimdi önümüzde 6 tane kritik lig maçımız var. ve çarşamba günü de kupa maçımız var. Bizim için önemli olan ne kupa ne de final maçı. Şu anda bizim için tek önemli olan Gençlerbirliği maçı. Bizim için final niteliğinde, hatta daha ötesinde olan bir maç oynayacağız. Bununda farkındayız. Yüzde yüz kendi sahamızda kazanmamız gerekiyor. Ona göre oynamamız gerekiyor. O maçlarda eksiklerimiz olacak. Erhan ve Erman büyük bir ihtimalle oynayamayacaklar. Artık kimin oynadığı önemli değil kim sahaya çıkıyorsa onlarla maçı kazanmamız lazım. Gençlerbirliği maçını kazanıp kupada karşılaşacağımız Trabzon maçına kafamız rahat çıkmamız gerekiyor, ki o maçı da iyi bir şekilde bitirilim."

Karşılaşmanın önemine değinerek taraftardan destek isteyen Rıza Çalımbay, bu konuda şöyle dedi:

"Gençlerbirliği maçı gerçekten zor bir maç olacak. İyi bir takım, kaliteli oyunculardan kurulu bir takım. Hemen hemende rahat bir ortama gelmiş bir takım. Bizden daha rahat durumdalar. Bizim içinde bu maç bu ligin en önemli maçı. Gençlerbirliği karşılaşması bizin için telafisi olmayan bir maç, bütün arkadaşlarımız bunun farkında. Burda önemli olan taraftar. Taraftar gerekli desteği verirse bizlere, oynayacağımz maçlardan iyi bir şekilde ayrılacağımızı düşünüyorum."

SERCAN SÜRESİZ KADRO DIŞI

Sercan Yıldırım'ın kadro dışı bırakılmasını da değerlendiren Rıza Çalımbay, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Sercan'ın kadro dışı bırakılmasının nedeni burayı terkedip antrenmanlara gelmemesi. Bu nedenle de bir ceza aldı. ve bu cezayı kabul etmediği, itiraz ettiği içinde yönetim kadro dışı bıraktı. Bundan önce Pedriel'in buna benzer bir olayı vardı, Ona da para cezası verildi, cezayı kabul etti ve o bizle devam ediyor. Ama şu an Sercan kadro dışı. Sercan eğer o hatayı yapmamış olsaydı. Bizimle beraber Eskişehir'e gelmiş olsaydı, belkide maçın kaderini değiştirecek oyuncu olacaktı. Çünkü Eskişehir maçında ilk defa oynayan arkadaşlarımızı oynattık. Ama iyi bir Sercan olsaydı, belki de o maçı daha iyi şekilde çevirebilirdik. Arkadaşımızın yaptığı bir yanlış ve ondan sonra yönetime yaptığı bir yanlıştan dolayı şu anda süresiz kadro dışı."

"KİMSEYİ ZORLA OYNATAMAYIZ"

Kamil Grosicki ve Eneramo'nun neden Eskişehispor maçında oynamadıkları konusuna da değinen Rıza Çalımbay, açıklamasını söyle tamamladı:

"Kamil'in sakatlığı yok. Fazla detaylara inmek istemiyorum ama herkesin bir sorumluluk alması gerekiyor. Kamil maçtan önce kendisini iyi hissetmediğini, bir faydasının olmayacağını ve oynamayacağını söylediği için bizde onu kadroya almadık. Bizimle bir alakası yok, oynamamayı kendisi istedi. Kamil bana göre profesyonelliğe yakışmayan bir hareket yaptı. Bu tür oyuncuların böyle davrandıkları takdirde kulübümüze hiç bir fayda sağlaması mümkün değil. Onun ne sakatlığı vardı, ne başka bir şeyi vardı. Sadece kendini kötü hissettiği için kadroya girmek istemedi. Bizde istemeyen bir oyuncuyu zorla götürüp oynatmayı kesinlikle düşünmüyoruz. Eneramo'nun sezon başında ameliyat olduğu ayağında problem oldu. Antrenmanda ayağına basmışlar, o darbeden dolayı kötüydü. O da dün düz koşu yaptı bugün takımla birlikte çıkmaya başladı."

SİVASSPOR KARŞILAŞMANIN HAZIRLIKLARINI SÜRDÜRDÜ

Bu arada kırmızı beyazlı futbolcular, ligin 29'uncu haftasında karşılaşacakları Gençlerbirliği maçının hazırlıklarını kulüp tesislerinde yaptığı antrenmanla sürdürdü. Teknik direktör Rıza Çalımbay nezaretinde düz koşu ve ısınma hareketlerinin ardından 5'e 2 pas çalışması yapan futbolcular yarı sahada minyatür kale maç ile antrenmanı tamamladı. Antrenmana sakatlığı bulunan Erhan Güven katılmadı. Hafif sakatlıkları bulunan Milan Cerny ve Erman Kılıç ise takımdan ayrı düz koşu yaptı.

FOTOĞRAF - Sivas

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Çalımbay Gençlerbirliği Maçı Öncesi Konuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement