"Çarşıdan Aldım Shaqiri Eve Geldim Necati" - Son Dakika
Spor

"Çarşıdan Aldım Shaqiri Eve Geldim Necati"

"Çarşıdan Aldım Shaqiri Eve Geldim Necati"

Son yılların aksine belki de ilk kez sezon başında yaptığı transferlerden yüksek katkı alan Galatasaray, ara transfer döneminde de yaptığı Necati Ateş hamlesi ile de başarı yüzdesini perçinledi.

06.03.2012 10:55

Son yılların aksine belki de ilk kez sezon başında yaptığı transferlerden yüksek katkı alan Galatasaray, ara transfer döneminde de yaptığı Necati Ateş hamlesi ile de başarı yüzdesini perçinledi. Sezon başında transfer edilen Elmander, Ujfalusi, Selçuk İnan, Felipe Melo ve Engin Baytar beşlisinin transferinde hedefi 12'den vuran Galatasaray, ara transfer döneminde kadroya katılan Necati Ateş'ten de 5 gollük bir katkı ağladı.

Ara transfer döneminin tamamında Xherdan Shaqiri ile ilgilenen ve İsviçreli oyuncuyu transfer edebilmek için büyük uğraş veren sarı-kırmızılı yönetim, 8 milyon euroluk bütçeyi de gözden çıkartmıştı. Shaqiri ile söz kesen ancak oyuncunun kulübü Basel'in 12 milyon euroluk bonservis bedeli talep etmesinden dolayı transfer sürecini askıya alan Galatasaray, transfer döneminin son gününde Necati Ateş'i kadrosuna katmıştı.

Shaqiri'nin transfer sürecinde büyük bir beklentiye giren sarı-kırmızılı taraftarların bir kısmı Necati Ateş transferi ile hayal kırıklığına uğramış, taraftarların tepkisine spor otoritelerinin büyük bir kısmı da destek vermişti. Galatasaray'ın Necati Ateş transferini ağır bir dille eleştiren spor yorumcuları, Başkan Ünal Aysal ve yönetiminin bu transfer sürecinde büyük bir hata yaptığı konusunda fikir birliği yapmış ve tecrübeli futbolcunun Galatasaray'a katkı sağlayamayacağını dile getirmişti.

Xherdan Shaqiri'nin transferinden maliyeti yüzünden vazgeçen sarı-kırmızılı yönetimin, Fatih Terim'in raporu doğrultusunda Necati Ateş'i transfer etmesi sosyal medyada da büyük bir yankı uyandırmış ve "Çarşıdan aldım Shaqiri eve geldim Necati" sloganı dilden dile dolaşmaya başlamıştı.

OSMAN TANBURACI YAZIYOR!

TERİM'DEN UYUTMA TAKTİĞİ, TIKLAYIN...

O DÖNEMDE YAPILAN BAZI YORUMLAR.

*Drogba'yı alıyoruz. Aslında Forlan daha iyi! Reyes Kral olucak! Shaqiri hepsini gömer! Hoşgeldin Necatiii : )))

*Shaqiri, Borges, Ronaldinho derken Necati Ateş'e kaldık iyi mi?

*Forlan, Reyes, Podolski, Fabiano, Shaqiri derken Cimbom hepsinin zeka birleşimi olan Tübitak Necati'yi renklerine bağladı, işte büyük vizyon.

*Shaqiri'ye niyet, Necati'ye kısmet.

*Shaqiri + Ronaldinho + Reyes + Forlan = Necati

*Forlan Drogba Beklerken Sercan! Podolski, Reyes, Keita beklerken Riera! Shaqiri, Ronaldinho beklerken Necati! Ne diyim sana yönetim.

*Çarşıdan aldım Forlan eve geldim Sercan, borsaya bildirdim Shaqiri yine gelen Necati, anlayan anlar galatasarayyyy.

*Tık Tık Tık!. Kim o ? -Ben Necati Ateş, 2000 ruhu için geldim..

*"Drogba'nın genci Shaqiri'nin tecrübelisi" Necati Ateş..

NECATİ ATTIKÇA ATIYOR!

Devre arasında Medical Park Antalyaspor'dan Galatasaray'a gelen Necati Ateş, Galatasaray'da yarım bıraktığı kariyerine gollerle devam ederken; ilginç bir istatistik de ortaya çıktı. Milan Baros'u performansıyla kulübeye mahkum eden 32 yaşındaki futbolcu, sarı-kırmızılı takımdaki ikinci döneminde 5 maça çıkıp 5 gol attı. Necati Ateş'in bu golleri deplasmanlarda atması dikkatlerden kaçmadı. Başarılı isim Gaziantepspor deplasmanında bir, Mersin İdman Yurdu deplasmanında iki ve son olarak Sivasspor karşısında da iki gol atarak rakip savunmaları aşmayı başardı.

BİR TEK MUSLERA ATAMADI!

Galatasaray 2011-12 sezonunda toplamda 12 yeni oyuncu transferi yaparken 29.hafta sonunda bu oyuncuların 11 tanesi gol atmayı başardı. Kaleci Muslera dışında tüm oyuncular gole katkı sağlarken yeni gelenler toplamda atılan 58 golün 41 tanesini (yüzde 71'ini) kaydetti. Galatasaray takımında bu sezon Elmander 11 gol, Selçuk İnan 8 gol, Felipe Melo 8 gol, Necati Ateş 5 gol, Eboue ve Engin Baytar 2 gol, Ceyhun, Sercan, Riera ve Yiğit Gökoğlan 1'er gol kaydetti. Geçen sezonu Kartalspor'da geçiren Semih Kaya da Galatasaray adına bu sezon 1 gol attı.

Kaynak: Sporx.com

Son Dakika Spor 'Çarşıdan Aldım Shaqiri Eve Geldim Necati' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement