Cüneyt Çakır'ın Dünya Kupası'nda Görev Alacak Olması - Son Dakika
Spor

Cüneyt Çakır'ın Dünya Kupası'nda Görev Alacak Olması

Cüneyt Çakır\'ın Dünya Kupası\'nda Görev Alacak Olması

Eski MHK Başkanı Çulcu: "Bu durum Türk futbol hakemliğinde milattır" "8 yıllık sürede 2 Avrupa Şampiyonası, 1 de Dünya Kupası'na gitme olasılığı var"

15.01.2014 16:31

Eski Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Mustafa Çulcu, FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır'ın Dünya Kupası'nda görev alacak olmasına ilişkin, "Bu durum Türk futbol hakemliğinde milattır" dedi.

Çulcu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "UEFA Hakem Konvansiyonu Projesi'ne MHK Başkanı olduğu dönemde ilk imzayı kendisinin attığını belirterek, o imzanın neticelerinin bugünlerde alındığını söyledi.

İyi ki projeye katıldıklarını ifade eden Çulcu, Türk hakemlerin uluslararası organizasyonlarda maç yönetmesinin kendilerine mutluluk vereceğini kaydetti.

"Bu durum Türk futbol hakemliğinde milattır" diyen Çulcu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Doğan Babacan ağabeyimizden sonra ilk defa Cüneyt Çakır'ın Dünya Kupası'na gitmesi milattır. Üstelik Cüneyt Çakır'ın önünde daha 8 yıl gibi çok önemli bir süre var. 8 yıllık sürede 2 Avrupa Şampiyonası, 1 de Dünya Kupası'na gitme olasılığı var. Bu 8 yıllık süreçte bahsettiğimiz uluslararası organizasyonlara da katılma ihtimali olduğu için çok daha fazla başarıya imza atacağına inanıyoruz. Kendisi bugüne kadar rekor üstüne rekor kırmıştır. Cüneyt, Türk futbol hakemlik tarihinin UEFA ve FIFA'da en başarılı hakemidir.

Dolayısıyla Cüneyt Çakır'ın ailesine, kendisine, bütün MHK başkanlarına, gözlemcilere ve eğitmenlere teşekkür ediyoruz. Cüneyt Çakır, Türk hakemliğinin onuru ve gururudur. Onunla ben de ağabeyi olarak hem de MHK eski başkanı olarak onur ve gurur duyuyorum." - Kocaeli

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Cüneyt Çakır'ın Dünya Kupası'nda Görev Alacak Olması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement