Darüşşfaka Doğuş Torku Konyaspor Engelin Rahat Geçti - Son Dakika
Spor

Darüşşfaka Doğuş Torku Konyaspor Engelin Rahat Geçti

Darüşşfaka Doğuş Torku Konyaspor Engelin Rahat Geçti

Türkiye Basketbol Ligi 25. hafta mücadelesinde Darüşşafaka Doğuş, sahasında Torku Konyaspor'u 27 sayı farkla 84-57 yendi.

04.04.2015 21:13

Karşılıklı sayılarla başlayan mücadelede, ilk iki dakikalık bölümün ardından yaptığı sert savunmayla rakibine kolay sayı imkanı vermeyen Darüşşafaka Doğuş, özellikle Lucas ve Göksenin Köksal'ın basketleriyle 6. dakikayı 20-9 önde geçti. Çeyreğin son bölümünde Farmar'ın sayılarıyla aradaki farkı biraz daha açan yeşil-siyahlılar, ilk periyodu 29-16 üstün tamamladı.

2. çeyreğe Mehmet Yağmur'un üç sayı çizgisinin gerisinden kaydettiği basketle başlayan Darüşşafaka Doğuş, özellikle Warrick ile skor üreten Torku Konyaspor'un farkı azaltmasına izin vermedi. İlk yarıda 3 sayılık atışlarda yakaladığı yüksek yüzdeyi periyodun son bölümünde de sürdüren yeşil-siyahlılar, soyunma odasına 50-33 önde gitti.

3. periyoda daha iyi başlayan taraf olan Torku Konyaspor karşısında ilk bölümlerde özellikle Ermal Kurtoğlu ile serbest atış çizgisinden sayılar bulan Darüşşafaka Doğuş, Göksenin Köksal, Shurna ve Brown'un da skora katkı yapmasıyla 28. dakika içinde farkı 25 sayıya kadar (67-42) çıkardı. Çeyreğin kalan bölümünde skor üretemeyen yeşil-siyahlılar, sadece 2 sayı bulan konuk ekip karşısında üçüncü periyodu 67-44 önde tamamladı.

Karşılıklı sayılarla başlayan son periyodun ilk bölümlerinde iki takım da skor üretmekte zorlanırken, mücadelenin geri kalan dakikalarında aradaki farkı daha da açan Darüşşafaka Doğuş, sahadan 27 sayı farkla 84-57 galip ayrıldı.

Darüşşafaka Doğuş'ta 5 isim çift haneli sayılar üretirken, konuk ekipte 22 sayıyla oynayan ve maçın en skorer ismi olan Warrick'in çabaları yenilgiyi önlemeyedi.

- Seibutis sakatlandı

Öte yandan mücadelenin ilk periyodunda Darüşşafaka Doğuş'ta Renaldas Seibutis sakatlandı.

Çeyreğin son saniyelerinde dizinden bir sakatlık yaşayan Litvanyalı basketbolcu, mücadeleye devam edemedi ve kenara geldi.

Bu arada, karşılaşmayı Türkiye Basketbol Federasyonu'nun (TBF) yeni başkanı Harun Erdenay, eski milli basketbolcu İbrahim Kutluay ile izledi.

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Darüşşfaka Doğuş Torku Konyaspor Engelin Rahat Geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement