Dünya Satranç Şampiyonası - Son Dakika
Spor

Dünya Satranç Şampiyonası

Dünya Satranç Şampiyonası

Carlsen'in siyahlarla oynadığı 7. oyun berabere bitti

18.11.2013 15:07

Hintli dünya satranç şampiyonu Viswanathan Anand ile Norveçli Büyük Usta Mangus Carlsen arasında oynanan FIDE 2013 Dünya Satranç Şampiyonası'nın 7. oyunu, hamle tekrarıyla berabere bitti.

Hindistan'ın Chennai kentinde 12 oyun üzerinden oynanan maçta, siyahlarla oynadığı karşılaşmada zorlanmadan beraberliği elde eden Carlsen, aradaki iki puan farkı korurken dünya satranç şampiyonluğuna bir adım daha yaklaştı.

Beyazlarla oynadığı karşılaşmada, "İspanyol Açılışı"nda, "Berlin Savunması"ndaki erken vezir değişmeli varyanta girmeyi önlemek amacıyla yapılan 4.d3 hamlesini bir kez daha tercih eden Anand, bu sefer 6. oyundaki 5.c3 hamlesi 5.Fxc6 yaparak rakibinin piyon yapısını bozmak amacıyla filini rakibinin atıyla değişti. Her iki oyuncunun da çok iyi bildiği bu varyantta Anand'ın elde ettiği hafif inisiyatifi bir avantaja çevirme çabaları, Carlsen'in sağlam oyunu karşısında başarısız kaldı. Oyun, hamle tekrarıyla 32. hamlede berabere bitti.

Anand, oyunun ardından düzenlenen basın toplantısında, rakibine karşı daha fazla baskı kurmayı umduğunu ancak bunun gerçekleşmediğini söyledi. Carlsen, "maçtaki karşılaşmalar sırasında kendisini kaygılandıran bir an olup olmadığı" sorusuna, "Evet" yanıtını verdi.

Carlsen'in, bir basın mensubunun, bu anın maçın kaçıncı oyununda yaşandığına ilişkin ısrarlı sorusuna, "Böyle bir soruya net bir cevap vereceğimi düşünmeniz sizin ne kadar iyimser olduğunuzu gösteriyor" cevabını vermesi, salonda gülüşmelere yol açtı.

Carlsen'in beyazlarla oynacağı maçın 8. oyunu yarın TSİ 11.30'da başlayacak. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Dünya Satranç Şampiyonası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement