Engelli Sporcu Derece ile Dönmek İstiyor - Son Dakika
Spor

Engelli Sporcu Derece ile Dönmek İstiyor

Engelli Sporcu Derece ile Dönmek İstiyor

Engelli Milli Sporcu Nihat Demir, Türkiye'yi tek temsil edeceği London Virgin Maratonu'nda derece elde etmek istiyor.

02.04.2013 17:07  Güncelleme: 17:41

Engelli Milli Sporcu Nihat Demir, Türkiye'yi tek Türk sporcu olarak temsil edeceği London Virgin Maratonu'nda derece elde etmek ve Türk bayrağını dalgalandırmak istediğini söyledi.

Uluslararası maratonlarda Türkiye'yi başarı ile temsil eden engelli milli sporcu Nihat Demir, İngiltere'nin başkenti Londra'da yapılacak olan London Virgin Maratonu'nda Türkiye'yi temsil edecek. Dünyanın en ünlü yarışlarından biri olarak gösterilen ve 21 Nisan Pazar günü başlayacak olan maraton öncesi basın açıklaması düzenleyen Nihat Demir, uzun bir aradan sonra uluslar arası maratonda tekrar yarışlara döneceği için mutlu olduğunu söyledi.

"HEDEF TÜRK BAYRAĞINI EN ÜST DÜZEYDE DALGALANDIRMAK"

London Virgin Maratonu'nun dünyanın en ünlü maratonlarından bir tanesi olduğuna dikkat çeken Demir, "Londra Maratonu herkesi kabul etmiyor. Prestijli bir yarışmada koşmak istedim. Çünkü uzun bir aradan sonra böyle popüler bir yarışmada koşmak beni de çok sevindirecek. Bu maratona girmek için baya bir çaba verdik. Çünkü 3 saatin altında katılan sporcuları alıyorlar. Bunun için bir altyapı hazırlaması yaptık ve bizi de kabul ettiler. Şu anda koşacağım maratonda tek Türk sporcu olacağım. Koşacağım kategori çok zor. Daha önce koltuk değnekleri ile bir çok yarışmaya katılıp, dereceler almıştım. Hedefimiz tabii ki derece almak ve Türk bayrağımızı en üst düzeyde dalgalandırmak" dedi.

London Virgin Maratonu ile ilgili de bilgi veren Demir, "Maraton, 21 Nisan Pazar günü saat 09.00'da başlayacak. Dünya Atletizm Federasyonu'nun takviminde olan bir yarışma. Bu maratona yardımcım olan Orhan Boşnak ile birlikte gidiyoruz. Ülkemizi en güzel şekilde temsil edeceğiz" diye konuştu. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Engelli Sporcu Derece ile Dönmek İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement