Fıla'dan Önder Yahşi'ye Dev Görev - Son Dakika
Spor

Fıla'dan Önder Yahşi'ye Dev Görev

Fıla\'dan Önder Yahşi\'ye Dev Görev

Uluslararası Güreş Federasyonu (FILA) Yönetim Kurulu toplantısı Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de sona erdi.

20.09.2013 16:05

Uluslararası Güreş Federasyonu (FILA) Yönetim Kurulu toplantısı Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de sona erdi.Yönetim kurulu gelen önerileri değerlendirdi ve alınan kararların tekrar görüşülüp karara bağlanması için, Ekim ayı sonunda yönetim toplantısı yapılacak.

YAHŞİ, FILA PROTOKOL VE ŞAMPİYONALAR DİREKTÖRLÜĞÜNE GETİRİLDİ

Toplantıda güreşle ilgili birçok önemli kararlar alınırken, FILA Başkanı Nenad Lalovic'in yönetime yaptığı öneri şok etkisi yarattı. Geçmişte FILA Teknik Kurul üyesi olan Önder Yahşi'ye, FILA Protokol ve Şampiyonalar Direktörlüğü teklif edildi. Yönetim kurulu herhangi bir oylama yapmadan Önder Yahşi'yi yeni görevine atadı. Toplantı sonunda alınan karar Önder Yahşi'ye tebliğ edildi ve resmen görevine başladı.

ÖNDER YAHŞİ: "FILA KURULLARINDA 16 KİŞİYİZ AMA 26 OLALIM DİYE ÇALIŞACAĞIZ"

1980 Yılından beri Türk güreşinin birçok kademelerinde görev alan evli ve bir erkek çocuk babası olan Önder Yahşi, "FILA beni bu göreve layık gördüğü içinde çok seviniyorum" dedi.

FILA Protokol ve Şampiyonalar Direktörlüğüne getirilen Yahşi, "Başkan bana dün gece bu görevi tebliğ etti. Ben de çok mutlu oldum ve arkadaşlarımla paylaştım. FILA Yönetim Kurulu Üyeleri de bunu sıcak ve olumlu olarak karşıladılar. Çok mutluyum, inşallah bu görevim Türk güreşine daha bir şeyler katar diye düşünüyorum. Ailece hep şuna baktık. FILA'daki komisyonlarda yaklaşık 16 kişiyiz. Az bir sayı değil bu. Keşke 26 olsak diye çalışacaklarını" ifade etti.

Yeni görevine bugün başlayan Önder Yahşi, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü;

"Güreş ailesine şunu diyorum, başarının sırrı takım olabilmekte. Bu işin alt yapısı bu ve ön önemlisi Sorunları hep birlikte çözebilmek. Takım halinde tribünlerde Türk güreşinin arkasında destek olacağız. Hep beraber aynı uçakla gelip aynı uçakla gideceğiz. Herkes aynı mantığı taşırsa inanıyorum ki Türk güreşi değişir. Bizde potansiyel var ama, sistem yok. Sistemi kurmaya çalışanlar var fakat, karşısında da baltalayanlar var. Takım olduğumuz zaman inanıyorum ki her şeyin üstesinden geliriz. Çünkü bizde meteryal çok ve kumaş iyi, sadece o kumaşın iyi bir terzi elinde iyi bir şekilde şekillendirilmesi lazım. Kurumsallaşmadan bahsediliyor. Bunun neresindeyiz, herkes lütfen bir baksın" diyerek tepkisini dile getirdi.

FILA YÖNETİM KURULU TOPLANTISI SONA ERDİ

Toplantıda güreşin yeniden olimpiyatlara alınması, yeni kurallarla ilgili gelen tekliflerin değerlendirilmesi yapılmıştı. 3 gün süren toplantıya, Türkiye'den yönetim kurulu üyesi ve FILA Asbaşkanı Ahmet Ayık, Yönetim kurulu Üyesi Rodika Yahşi, Teknik Kurul üyesi Mehmet Akif Pirim katılıyor. FILA Şampiyona ve Protokol Direktörlüğü'ne atanan Önder Yahşi de toplantıya katıldı.

FILA Yönetim Kurulu, gelen önerileri değerlendirerek Ekim ayında yapılacak olan toplantı sonrası kararlarını açıklayacak. - Budapeştemacaristan

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Fıla'dan Önder Yahşi'ye Dev Görev - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement