Galatasaray Odeabank Fenerbahçe'yi Yenerek Şampiyon Oldu - Son Dakika
Spor

Galatasaray Odeabank Fenerbahçe'yi Yenerek Şampiyon Oldu

Galatasaray Odeabank Fenerbahçe\'yi Yenerek Şampiyon Oldu

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi final serisinin beşinci maçında Galatasaray Odeabank rakibi Fenerbahçe'yi 73-54'lük skorla mağlup ederek şampiyon oldu.

05.05.2014 21:35

Daha önce rakibi Fenerbahçe'yi Avrupa'da yenip kupayı alan Galatasaray Odeabank bu sefer Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi play-off serisi beşinci maçında yenerek şampiyon oldu.

Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmaya taraftarlarının baskısı ile iyi başlayan Galatasaray Odeabank sıkı savunması ile rakibine sayı şansı tanımadı. Özellikle Alba Torrens'in etkili oyunu ile skor avantajını sağlayan sarı-kırmızılılar ilk çeyreği 17-6 önde kapadı.

İkinci çeyreğe de istekli başlayan Galatasaray Odeabank, Alba Torrensve Nevriye Yılmaz'ın etkili oyunu ve isabetli şutlarıyla rakip potaya 23 sayı bıraktı. Katı defans oyununu sürdüren Galatasaray Odeabank ilk yarıda 22 sayı fark atarak 40-18'lik skor ile soyunma odasına gitti.

Oyun disiplininden iyice kopan ve pota altında rakibine ribaunt üstünlüğünü veren Fenerbahçe üçüncü çeyrekte de zayıf bir görüntü sergiledi. Sancho Lyttle'ın ribauntları ve Alba Torrens'in üç sayılık basketleri ile iyice şampiyonluğa yaklaşan Galatasaray Odeabank üçüncü çeyreği 63-31 önde kapadı.

Son çeyreğe 32 sayı farkla başlayan Galatasaray Odeabank oyun üstünlüğünü rakibine kaptırmadı ve aradaki farkın kapanmasına izin vermedi. İlk iki maçı kazandıktan sonra rakibinin sahasında oynanan iki karşılaşmayı kaybeden Galatasaray Odeabank final serisinin son maçını 73-54'lük skorla kazanınca şampiyonluğunu ilan etti.

Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı rakibine kaptıran Galatasaray Odeabank yine finalde karşılaştığı Fenerbahçe'den önce Türkiye Kupası ardından da Euroleague kupasını almıştı. Bu akşam oynanan karşılaşmada ise Fenerbahçe'yi farklı yenen sarı-kırmızılılar Kadınlar Basketbol Ligi'nin şampiyonu oldu.

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Galatasaray Odeabank Fenerbahçe'yi Yenerek Şampiyon Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement