Göztepe-Karşıyaka Derbisine Doğru - Son Dakika
Spor

Göztepe-Karşıyaka Derbisine Doğru

Göztepe-Karşıyaka Derbisine Doğru

Göztepe ve Karşıyaka profesyonel liglerin kurulduğu 1959'dan bu yana yarın 42'inci kez karşı karşıya gelecek.

16.03.2013 13:23

Göztepe ve Karşıyaka profesyonel liglerin kurulduğu 1959'dan bu yana yarın 42'inci kez karşı karşıya gelecek.

Tarafların daha önce oynadığı 41 maçta Karşıyaka 17, Göztepe 14 galibiyet aldı, 10 maç berabere sonuçlandı. Karşıyaka 55, Göztepe 40 gol attı. 7 yıl aradan sonra geçen sezon yeniden aynı ligde buluşan ezeli rakiplerin oynadığı ilk maç 1-1 sonuçlandı. Karşıyaka rövanşı 1-0, bu sezonun ilk yarısında ev sahibi olduğu derbiyi 2-0 kazandı.

RADYODA KAPIŞTILAR

Derbi öncesi Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin organizasyonuna tartışmalarıyla damga vuran teknik adamlar Kemal Kılıç ve Cihat Arslan dün de telefonla katıldıkları bir radyo programında yine kapıştı. Programa bağlanan ikili arasındaki gerginliğin büyümesine spikerler engel oldu. Hafta içinde, "Kaybedersek giderim" resti çeken Kemal Kılıç, cezası nedeniyle karşılaşmayı tribünden takip edecek, takımı sahaya yardımcısı Ümit İnal çıkaracak.

BANAHENE: 12 - GÖZTEPE: 15

Bu sezon profesyonel liglerin en az fol atan takımlarından biri olan Göztepe, rakip fileleri sadece 15 kez sarsabildi. Karşıyaka'nın Ganalı yıldızı Banahene, tek başına kaydettiği 12 golle ezeli rakibinin skoruna yaklaştı. Ali Kuçik'in 5, Halil ve Dilaver'in 2'şer, Şaban, Ergin, Ali Bilgin, Ahmet, Mithat ve Hamza'nın 1'er gol attığı Göztepe'de suskun kalan Tum, Gökhan gibi yıldızlarından patlama bekliyor.

TRİBÜNDE GÖRSEL ŞOV

Ezeli rekabetleri dünya televizyonlarında belgesellere konu olan Göztepe ve Karşıyaka'nın taraftarları derbi için müthiş görsel şovlar hazırladı. Tribünleri pankart ve bayraklarla donatacak taraftarlar, maçın başlama düdüğünden önce 3 boyutlu koreografi ve dev boyutta bayraklarla derbiye renk katacak. Ev sahibi Göztepe için basılan 22 bin biletin böyük bölümü satıldı. İhtiyaç duyulması halinde sanayi tarafındaki kale arkası tribün de açılacak.

ŞABAN KULÜBEDE OTURACAK

Sezon başında Karşıyaka'dan ayrılıp olaylı bir şekilde Göztepe'ye transfer olan Şaban'ın derbiye yedek kulübesinde başlaması bekleniyor. Gurbetçi yıldız ilk yarıdaki derbinin 24'üncü dakikasında kafa travması geçirip oyun dışı kalmıştı. İlk yarıda Karşıyaka formasıyla sahada yer alan Orhan bu kez Göztepe, yine ilk yarıda Göztepe'nin kadrosunda bulunan İbrahim Şahin ise Karşıyaka formasıyla derbi heyecanını yaşayacak.

POLİS 'KUŞ UÇURTMAYACAK'

İzmir'de Barış ve Demokrasi Partisi'nin mitingi ile derbinin aynı tarihlere rastlaması, emniyeti alarma geçirdi. Kentte yarın çevre illerden gelecek takviyelerle birlikte 6 bin polis görev yapacak. Derbi saatlerinde Atatürk Stadı ve çevresinde 2500 polis, 300 özel güvenlik görevlisi bulunacak. Misafir konumundaki 4 bin 200 Karşıyaka taraftarı 14.00'te Karşıyaka Çarşı'da toplanıp özel tahsis edilecek IZBAN trenleriyle Salhane İstasyonu'na ulaşacak. Stada toplu halde gelecek yeşil- kırmızılılar arama noktalarından geçtikten sonra 16.00'ya kadar Mersinli tarafındaki kale arkası tribüne alınacak. Karşıyaka'lıların bireysel olarak ve deniz yoluyla maça gelmesine izin verilmeyecek. Göztepe'liler ise 16.00'dan itibaren stada alınacak. Statta taraftarlar arasına polisler ve çitlerle tampon bölgeler oluşturulacak. Çitlere gerilecek brandayla taraftarların birbirini görmesi engellenecek. Stadı önce Göztepe, sonra Karşıyaka taraftarı terkedecek. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Göztepe-Karşıyaka Derbisine Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement