Hakemler Futbolcu Oldu - Son Dakika
Spor

Hakemler Futbolcu Oldu

Hakemler Futbolcu Oldu

Başkent'te düzenlenen Embiya Yıldırım Futbol Turnuvası'nda hakemlerin sahada kıyasıya mücadele ettiği maçı, teknik direktörler yönetti.

30.05.2013 10:11  Güncelleme: 10:16

Başkent'te düzenlenen Embiya Yıldırım Futbol Turnuvası'nda hakemlerin sahada kıyasıya mücadele ettiği maçı, teknik direktörler yönetti. Süper Lig hakemleriyle Ankara il hakemlerinin karşılaştığı maçı yöneten teknik direktör Mesut Bakkal, sempatik tavırları, verdiği kararlar ve gösterdiği kartlarla turnuvaya damgasını vurdu.

Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Ankara Şubesi tarafından hakemler arasında düzenlenen futbol turnuvasının çeyrek finalinde, teknik direktörler Mesut Bakkal, Celal Kıbrızlı, Osman Özdemir ile Serhat Güller düdük çaldı. Çeyrek final maçlarında hakemlerden oluşan, "Dokunulmazlar" ile "Allah'ını seven defansa gelsin", "Oyna avantaj ile", "Bülbülspor", "Ezilenler", "Bu da mı gol değil" isimli takımlar karşı karşıya geldi. Turnuvada hakemler futbolcu psikolojisini yakından anlamaya çalışırken, teknik direktörler ise hakemliğin keyifli ve bir o kadar da zor hallerini yaşadı.

Çayyolu Sky Sport Center'da yapılan turnuvaya, Merkez Hakem Kurulu (MHK) Üyesi Seyfi Gözaydın, UEFA Gözlemcisi Murat Ilgaz, teknik direktör Giray Bulak, FIFA Kokartlı Hakemler Bülent Yıldırım, Hilal Tuba Tosun Ayer, Ankara il hakemleri Özgüç Türkalp, Mustafa İlker Coşkun, Ali Palabıyık, Cem Satman, Tunç Özdemir, Süper Lig yardımcı hakemleri İbrahim Bülbül, Engin Erdem, Serkan Olguncan ile eski hakemler Talat Tokat ve oğlu Metin Tokat, ile hakem eşleri ve çocukları katıldı.

MESUT BAKKAL: "YÜREKLİ MAÇ YÖNETİRİM"

Teknik direktör Mesut Bakkal, karşılaşma öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, organizasyona katılmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, "Yıllardan bu yana hep hakemler bizim maçımızı yönetti, şimdi ise biz onların maçını yönetiyoruz" diye konuştu. Bir gazetecinin, "Maçta size yönelik itiraz olur mu?" sorusuna Bakkal, gülerek, "Mümkün değil, hemen atarım. Şimdi onlara hakemliği öğreteceğim. Yürekli maç yönetirim" cevabını verdi.

Hakem Özgüç Türkalp ise futbola ne kadar susadıklarını turnuvayla gösterdiklerini söyleyerek, "Teknik direktörler hakem gibi, hakemler de futbolcu gibi düşünsün, herkes empati yapsın istedik. İletişim kurulmadığı zaman işler kötüye gidiyor" dedi.

Mustafa İlker Coşkun da hem hakem camiasıyla hem de teknik adamlarla kaynaşma fırsatı bulduklarına işaret ederek, iki tarafa da empati duygusunu yaşattıklarını anlattı. Hakemler açısından 2012-2013 sezonunu değerlendiren Coşkun, "Son dönemde hem yurt içinde hem de yurt dışında hakem grafiğinin yükseldiğini düşünüyorum. Birtakım hatalar yapmıyor muyuz? Tabii ki yapıyoruz. Bu, insan olmanın doğasından kaynaklanan bir şey. Sahaya çıkan her hakem, kendi kariyeri için en iyisini yapıyor. Güzel bir sezon geçirdik. Bundan sonraki sezonlarda performansımızı artırarak devam edeceğimizi düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

"FIFA KOKARTLI" MESUT BAKKAL DÜDÜK ÇALDI

Mücadele öncesi sempatik tavırlarıyla ilgi çeken Mesut Bakkal, boyununa eski hakem ve yorumcu Erman Toroğlu'nun kendisine hediye ettiği kolye ile sahaya çıktı. Bakkal, FIFA kokartı takarak, Süper Lig hakemlerinden oluşan Dokunulmazlar takımıyla Ankara il hakemlerinden oluşan Bülbülspor'un karşılaştığı maçı yönetti. Bakkal, sempatik tavırları, gösterdiği kartlarla ve verdiği penaltı ile mücadeleye damgasını vurdu. Mücadelede önce İbrahim Bülbül'e ikinci sarıyı göstererek, kırmızı kartla saha dışına gönderen Bakkal, ardından eski hakem Metin Tokat'a kırmızı kart gösterdi. Bakkal daha sonra kırmızı kart gösterdiği Metin Tokat'ı maçın ortasında affederek, oyuna aldı. Mücadeleden Dokunulmazlar, 3-2 galip ayrılan taraf oldu. Gol atan takımın oyuncuların sevincine de ortak olan Bakkal, zaman zaman oyunculara pas verdi.

Öte yandan hakem eşleri, saha kenarından alkışlar ve tezahüratlarla destek verdi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement