Ibrahimovic ve Psg Rekor Kırdı - Son Dakika
Spor

Ibrahimovic ve Psg Rekor Kırdı

Ibrahimovic ve Psg Rekor Kırdı

Gruptan çıkma yolunda işi bitirmek üzere olan Paris St. Germain, kulüp tarihinde bir rekoru kırarken, elbette maçın yıldızı Zlatan Ibrahimovic de tarih yapraklarındaki yerini aldı.

24.10.2013 17:45

ÖZGÜR İNCE/ Goal Turkey

Anderlecht ağlarını tam 4 kez sarsan İsveçli yıldız, böylelikle Şampiyonlar Ligi tarihinde bir maçta 4 gol ve üzerinde atan 11. futbolcu oldu.

Daha önce, Marco Van Basten (Milan), Simone Inzaghi (Lazio), Dado Prso (Monaco), Ruud van Nistelrooy (Manchester United), Andriy Shevchenko (AC Milan), Bafetimbi Gomis (Lyon), Mario Gomez (Bayern Münih) ve Robert Lewandowski de (Borussia Dortmund) bir maçta 4 gol atmayı başarmışlardı.

Lionel Messi ise, 2009-2010 sezonu çeyrek finalinde Arsenal'e 4 gol atarken, 2011-2012 sezonu 2. turunda da Bayer Leverkusen filelerine tam 5 gol birden bırakarak bunu yapan Şampiyonlar Ligi tarihindeki ilk ve tek futbolcu olmuştu.

Zlatan Ibrahimovic, PSG forması altında Avrupa Kupaları'nda bir maçta en çok gol atan futbolcu olarak da kulüp tarihine adını yazdırdı. Fransız ekipte, Carlos Bianchi (Troyes'a karşı 14/10/1977), Patrice Loko (Nice'e karşı 27/04/1997) ve Christian ( Strasbourg'a karşı 26/01/2000), Ligue 1'de bir maçta 4 gol atmayı başarmışlardı.

Bu arada, 32 yaşındaki Ibrahimovic, kariyerinde ilk kez bir Şampiyonlar Ligi maçında hattrick yaparken, bu arenadaki 8. en hızlı hattricke imza atan isim oldu.

Ibrahimovic aynı zamanda Şampiyonlar Ligi'ndeki toplam gol sayısını da 37'ye çıkardı ve Şampiyonlar Ligi tarihindeki en golcü isimler arasında 10. sıraya yükseldi.

Öte yandan, Paris Saint Germain de, Brüksel'de yaptığı gol şovla birlikte, kulübün Avrupa Kupaları tarihindeki en farklı deplasman galibiyetine imza atmış oldu.

Ibrahimovic, L'Equipe gazetesine yaptığı açıklamada, "En güzeli 3. golümdü. 25 metreden topa gelişine çok sert ve akıllıca vurdum. Muhteşem bir goldü. Kalecinin de yapacağı bir şey yoktu" dedi.

Ibra, PSG taraftarlarının yaptığı tezahüratlardan çok etkilendiğini belirterek, "Arkamda muhteşem bir taraftar desteği vardı. Gerçekten çok duygulandım" şeklinde konuştu.

ONBİNLER GOAL.COM'U twitter'DAN TAKİP EDİYOR. SİZ DE KATILIN!

Kaynak: GoalCom

Son Dakika Spor Ibrahimovic ve Psg Rekor Kırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement