Kadın Basketbolunda Hedef Avrupa Şampiyonluğu - Son Dakika
Spor

Kadın Basketbolunda Hedef Avrupa Şampiyonluğu

Kadın Basketbolunda Hedef Avrupa Şampiyonluğu

Emrah Oktay - A Milli Kadın Basketbol Takımı'nın tecrübeli oyuncularından Şaziye İvegin, 15-30 Haziran tarihlerinde Fransa'da düzenlenecek 2013 Avrupa Şampiyonası'nda şampiyon olmak istediklerini söyledi.

17.05.2013 12:18

Emrah Oktay - A Milli Kadın Basketbol Takımı'nın tecrübeli oyuncularından Şaziye İvegin, 15-30 Haziran tarihlerinde Fransa'da düzenlenecek 2013 Avrupa Şampiyonası'nda şampiyon olmak istediklerini söyledi.

AA muhabirine açıklamalarda bulunan Şaziye İvegin, Avrupa şampiyonluğu hedefleri doğrultusunda çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Bizim için uzun bir sezon oldu ama sonu güzel bitti. Burada olan arkadaşlarımız güzel bir sezon geçirdiler. Sezonu erken bitirenler bizden önce başlamışlardı. Biz de play-off'ların bitiminin ardından bir hafta dinlenerek ikinci gruba dahil olduk. Bir hedef doğrultusunda çalışıyoruz. Geçtiğimiz Avrupa Şampiyonası'nı ikinci bitirmiştik. Bu kez final oynayıp, kazanarak ülkemize gelmek istiyoruz. Dünya Şampiyonası'na Avrupa şampiyonu olarak katılmayı hedefliyoruz."

Avrupa Şampiyonası'nda Slovakya, Karadağ ve Ukrayna'nın bulunduğu A Grubu'nun kendileri için kolay bir kura olduğunun altını çizen Şaziye, "Hiçbir takımı küçümsemiyoruz ama daha önceki senelere göre daha kolay gözüken bir grubumuz var. Çaprazdan eşleşeceğimiz grup da öyle. Final oynamak için şansımız çok fazla. O anlamda işimiz biraz daha kolay görünüyor. Bu Avrupa Şampiyonası'na neredeyse aynı takımla gidiyoruz. İyi ve her sene bir seviye yukarı çıkan bir ekibimiz var. İnşallah bu sene bir kademe yukarısı şampiyonluk olacak" ifadelerini kullandı.

Milli basketbolcu, A Milli Takım'a yeni katılan genç oyuncuların kendi jenerasyonlarından daha başarılı olacağına inandığını vurgulayarak, "Takımda bana göre çok genç arkadaşlarımız var. Bu sezonu kendi takımlarından çok iyi geçirdiler. Onlar için çok iyi bir fırsat. Genç arkadaşlarımızın bizden sonra takımımızı ve ülkemizi çok daha iyi yerlere getireceklerine inanıyorum. O karaktere ve yeteneğe sahip olduklarını düşünüyorum" şeklinde konuştu.

- Futbol derbisindeki olaylar-

Futbolda geçen hafta oynanan Fenerbahçe- Galatasaray derbisinde ve sonrasında yaşanan gerginliklerin verilen demeçlerden kaynaklandığını öne süren Galatasaraylı basketbolcu, şöyle konuştu:

"Fenerbahçe'yle uzun soluklu bir play-off dönemi geçirdik. Baktığımız zaman son saniyede kazanılmış ve kaybedilmiş maçlar oldu. Sonuçta kendi kulübümüz için oynuyoruz ama buraya gelince herkes milli takım için ter döküyor. Bunu ayırt edebilecek karaktere sahip oyuncularız. Önemli olan yöneticilerimiz ve idarecilerimizin de bunu ayırt edebilmesi ve bunun da taraftara öyle yansıtabilmesi. Bu gerginliğin yukarılardan ve taraftarlardan kaynaklandığını düşünüyorum. Sonuçta oyuncular olarak her türlü mücadeleyi veriyoruz ama maç bittikten sonra her şey sahada kalıyor. Eminim futbolda da öyledir. Saha içinde çok büyük kavgalar oluyor ama saha dışında hepsinin çok iyi arkadaş olduğunu düşünüyorum. Bir derbi olduğunda hayatın durduğu söyleniyor ama bana göre bunlar da yanlış. Hayat devam ediyor. Gördüğünüz gibi burada hep beraberiz."

-Birsel: "Grubumuz, diğer gruplara göre daha iyi gibi gözüküyor"-

A Milli Takım'ın deneyimli oyuncularından Birsel Vardarlı, Avrupa Şampiyonası'nda kolay bir grupta mücadele edeceklerini belirterek, daha önceki şampiyonalardaki performanslarını göstermeleri durumunda final oynayabileceklerini söyledi.

Birsel, sezon bitiminin ardından başantrenör Ceyhun Yıldızoğlu'nun play-off'larda final oynayan oyunculara bir hafta ekstra izin verdiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Bir grup ayın 8'inde toplanmıştı. Biz ise çalışmalara yeni başladık. Ayın sonuna kadar antrenman yaparak fiziksel ve mental olarak hazırlanmaya çalışacağız. Ondan sonra da İspanya ve Fransa'da turnuvalara katılacağız. Daha sonra da Avrupa Şampiyonası'nda mücadele edeceğiz. Grubumuz, diğer gruplara göre daha iyi gibi gözüküyor. Avrupa Şampiyonası'na hazır gidersek ve geçtiğimiz senelerdeki performansı gösterirsek gruptan çıkarak final oynayabileceğimizi düşünüyorum. Tabii ki geçtiğimiz senelerdeki performansımızı göstermemiz gerekiyor."

Önlerindeki 2-3 senede çok önemli turnuvalarda mücadele edeceklerini vurgulayan deneyimli oyuncu, "2014'te ilk defa bir Dünya Şampiyonası'na ev sahipliği yapacağız. Çok önemli bir turnuva. Son zamanlarda bir yükselişimiz var. 2011'de Avrupa ikincisi olduk. Sonra olimpiyatlara katıldık ve Londra'da beşinciliği elde ettik. Bu çıkışın devam etmesini canı gönülden istiyoruz. Çok önemli 2-3 sene bizi bekliyor" şeklinde görüşlerini aktardı.

Futbolda yaşanan Fenerbahçe-Galatasaray gerginliği hakkında değerlendirmede bulunan Fenerbahçeli basketbolcu, "Gerginlik sadece futbolda yok. Sahada Fenerbahçe ve Galatasaray gerginliği hep var ama ne erkeklerde ne de kadınlarda milli takımdan içeri girince gerginlik kalacağını zannediyorum. Herkes kulüp bazında düşüncelerini bitiriyor" diyerek sözlerini tamamladı. - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Kadın Basketbolunda Hedef Avrupa Şampiyonluğu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement