Manisaspor'da, 1461 Trabzon Maçı Hazırlıkları - Son Dakika
Spor

Manisaspor'da, 1461 Trabzon Maçı Hazırlıkları

Manisaspor\'da, 1461 Trabzon Maçı Hazırlıkları

Manisaspor Teknik Direktörü Reha Erginer, hafta sonu oynayacakları 1461 Trabzon maçı öncesi açıklamalarda bulundu.

20.02.2013 16:27  Güncelleme: 16:22

Manisaspor Teknik Direktörü Reha Erginer, hafta sonu oynayacakları 1461 Trabzon maçı öncesi yaptığı açıklamada, "Rakibin kim olduğu çok önemli değil. Çünkü her maç bir öncekinden daha zor."dedi.

PTT 1. Lig'in 23. haftasında sahasında 1461 Trabzon'u ağırlayacak olan Manisaspor'da hazırlıklar sürüyor. Teknik direktör Reha Erginer ve futbolcular Kahe ile Hüseyin Tok, maç öncesi Tarık Almış Spor Tesisleri'nde basın toplantısı düzenledi. Erginer, 22. haftada Bucaspor karşısındaki 1-1'lik skor ve alınan 1 puana değinerek, "Bu ligde alınan bir puanın bile çok önemli olduğunu her zaman söylüyorum. Kafalarda 'iki puan kayıp mı? Bir puan kazanç mı?' gibi sorular olabilir. Alınan puan her zaman puandır. Yenemiyorsan yenilmeyeceksin. Dışarıda alınan puanların çok büyük önemi var. Bizim aldığımız beraberlikler şu anki durumda olmamıza katkıda bulunmuştur. Bucaspor maçı 3 puan parolasıyla gittiğimiz maçtı. Maçın ilk yarısında memnun olmadığımı söylemiştim. İkinci yarıda ise rakibimize mücadele olarak karşılık verdik. Galip bile gelebilirdik" dedi.

Ligde her maçın daha da zorlaştığını belirten Erginer, "Bu hafta zorluk derecesi yüksek bir maç oynayacağız. Rakibin kim olduğu çok önemli değil. Çünkü her maç bir öncekinden daha zor. Rakiplerin pozisyonu, bizim pozisyonumuz ve rakiplerin hedefleri maçların zorluk derecesini arttırıyor. Maçlar daha çok mücadeleye sahne oluyor. Artık puanlar aslanın ağzında değil, midesinde. Kim daha çok isterse, kim daha çok mücadele ederse puanı alıyor. Ligde alının sonuçlar da bunun göstergesi. Buna örnek olarak, geçen hafta da düşmemeye oynayan iki takımın üst sıralara oynayan iki takımı yendiğini gördük. Her takımın, her takımı yenebilecek durumda olduğunu hep söyledim. Sonuçlar da bu söylemimi destekledi" diye konuştu.

"İKİ TAKIM İÇİNDE ZOR MÜCADELE OLACAK"

1461 Trabzon maçının önemli bir viraj olduğunu kaydeden Erginer, "Kayıpsız dönmemiz gereken bir virajdayız. Bu maça iyi hazırlanıyoruz. İki takım içinde zor mücadele olacak. Bu zorlu maçta taraftarımızın desteğini bekliyoruz. Taraftarımız bizim için çok önemli. Onların desteğini daha fazla hissettiğimiz maçlarda daha başarılı oluyoruz" şeklinde konuştu.

Sözlerinin devamında ligde kalan 12 maçta, maç başı 2 puan ortalamasının hedefe ulaştıracağını belirten Erginer, "Ligin boyu kısalıyor. Alttaki takımlarında her geçen hafta oynayacakları puan ortalaması yükseliyor. Örnek olarak 2.2 puan ortalamasıyla oynayacak bir takımın kaybettiği haftanın sonrasında 2.3 puan ortalamasıyla oynaması gerekiyor. İlerleyen haftalarda bu oran daha da yükselecek. Biz lige maç maç bakıyoruz. Bu haftada tek düşüncemiz 1461 Trabzonspor maçı" ifadelerini kullandı.

Bir gazetecinin "Futbolcularınız kapasitelerinin, hangi seviyesinde oynuyor?" sorusuna Erginer, şu cevabı verdi:

"Ligin geneline baktığımızda futbolcularımız kapasitelerinin en üst sevilerine yakın oynuyorlar. Oyuncularımızın bu yüksek performansıyla bu başarıları yakaladık. İnişler çıkışlar muhakkak olacaktır. Bu skora da yansıyacaktır. Bizim oyuncularımız büyük iş yapıyorlar. Performanslarının en yüksek seviyesine yakın bir seyirde devam ediyorlar. Zaman zaman olan inişleri de normal görüyorum."

FUTBOLCULARIN AÇIKLAMALARI

Manisasporlu golcü oyuncu Kahe ise geçtiğimiz hafta oynadıkları Buca maçının bekledikleri gibi zor geçtiğini belirterek, Buca'nın oyun kalitesi ve mücadele ruhunun kendisini şaşırttığını söyledi. Önümüzdeki hafta oynayacakları 1461 Trabzon maçı hakkında konuşan Kahe, "Trabzon maçı da yine çok zor bir maç olacak. Trabzon takımına baktığımızda çok önemli bir oyucusunu kaybetti. Buna rağmen çok iyi devam ediyorlar. Ben taraftarımızın desteğini bu maçta da görmek istiyorum. Bu maçı kazanırsak 5 puanlık bir fark atmış olacağız. Trabzon maçını mutlaka kazanmamız gerekiyor" değerlendirmesini yaptı.

Oynayacakları maçın çok önemli olduğunu söyleyen Hüseyin Tok ise, "PTT 1. Lig'de maçlar çok çetin ve zor geçiyor. Hafta sonu oynayacağımız Trabzon maçı da çok zor geçeceğine inanıyorum. Rakibimizi yendiğimiz takdirde aramızdaki puan farkını 5'e çıkaracağız. Eğer kazanırsak ileriki haftalarda çok büyük bir avantaj sağlamış olacağız. Trabzon çok mücadele eden, koşan bir takım. Biz takım olarak o gün Trabzon'dan daha fazla mücadele edeceğimize inanıyorum. Bence ligdeki en önemli maçlardan birine çıkacağız" açıklamasında bulundu. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Manisaspor'da, 1461 Trabzon Maçı Hazırlıkları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement