Nihat Demir Madalyasına Kavuştu - Son Dakika
Spor

Nihat Demir Madalyasına Kavuştu

Nihat Demir Madalyasına Kavuştu

İngiltere'nin başkenti Londra'da yapılan maratonda Türkiye'yi temsil eden tek atlet olan Nihat Demir madalyasını aldı.

23.04.2013 00:36  Güncelleme: 00:39

İngiltere'nin başkenti Londra'da yapılan maratonda Türkiye'yi temsil eden tek atlet olan Nihat Demir madalyasına kavuştu. Londra Maraton Komitesi sakatlanarak yarışı tamamlayamayan Demir'e madalyasını verdi.

Londra Maratonu'nda tekerlekli sandalye branşında yarışan Nihat Demir, yarışın ilk 10 kilometresinde önündeki görme engelliye çarpmamak için ani manevra yaparak dengesini kaybederek bariyerlere çarptı. Kazayı hafif sıyrıklarla atlatan Demir,yarıştan çekilmek zorunda kaldı. Demir'in yarışa devam etmek istemesine rağmen güvenlik nedeniyle izin vermeyen Londra Maraton Komitesi, maratonu bitirmiş olduğunu kabul ederek temsilcimize madalya verdi.

ÇOK ÜZGÜNÜM

Yarışı yarıda bırakmak zorunda kaldığı için çok üzgün olduğunu söyleyen Nihat Demir, "Güç olarak diğer sporcularla eşittim, ama teknik olarak çok eksiğim olduğunu gördüm" dedi.

Demir, başına gelen talihsiz kazayı şu sözlerle anlattı; "Bu talihsiz kaza yüzünden 10'uncu kilometrede yarışı bırakmak zorunda kaldım. Hızlı bir şekilde hepimiz başladık. Ben biraz arkada kaldım. Önümde görme engelli bir sporcu vardı ve rampa aşağı inerken benim arabam daha hızlı gittiği için sollayıp geçmek istedim. Önümdeki sporcuya vurmamak için soldaki bariyere çarptım. Dizim demirlere vurdu. Daha sonra dizimde ağrı oldu, toparlayıp devam ettim, ama ayağımdaki ağrı artınca zorlanınca durumu fark eden yetkililer yanıma gelip beni ilk yardım çadırına götürüler. Buradaki yetkililer benim devam edemeyeceğimi söylediler. O sırada yarışmanın diğer parkuru da başladığı için güvenlik nedeniyle böyle bir karar verdiler. Organizayon komitesi yarışmayı tamamladığımı kabul ettiklerini söyleyip madalyamı verdiler. Onlara çok teşekkür ediyorum. devam edebilirdim. Boston Maratonu'ndan dolayı aldıkları önlemlerden dolayı da sıkıntı yaşamamak için benim koşmamın uygun olmayacağını söylediler."

Londra Maratonu'nun kendisi için büyük bir tecrübe olduğunu da sözlerine ekleyen Demir, "Birçok eksiliğim olduğunu fark ettim. Diğer sporcularla aynı güçte olmama rağmen maraton arabamın yeterli olmadığını gördüm. Güçle ilgili değil,sadece aynı arabaya aynı kol gücüyle giderken onlar benden 2 metre daha hızlı gidiyorlar. Bunun teknik bir eksiklikten başka bir şey olmadığını gördüm" diye ifade etti.

Demir'in Londra'da bulunduğu süre içinde sponsorluğunu üstlenen dünyaca ünlü Sofra ve Özer restaurantlarının sahibi işadamı Hüseyin Özer de, Nihat'ın başına gelen talihsiz olaydan dolayı büyük üzüntü duyduğunu ifade ederek, "Nihat Demir'in başına talihsiz bir olay geldi. Herkesin başına gelebilir. Gelecek yıl Londra'ya tekrar bekliyoruz. Kendisine sponsor olmaktan büyük mutluluk duyacağım" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Nihat Demir Madalyasına Kavuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement