Pellegrini'nin Yeni Adresi - Son Dakika
Spor

Pellegrini'nin Yeni Adresi

Pellegrini\'nin Yeni Adresi

Devre arası transfer sezonunun son günü tüm takımlar sürpriz hamleleri birbiri ardına gerçekleştirirken dünya futbolunda en büyük etkiyi kuşkusuz Manchester City'nin yaptığı açıklama yarattı.

03.02.2016 06:12

SPORCOPE DIŞ HABERLER - Devre arası transfer sezonunun son günü tüm takımlar sürpriz hamleleri birbiri ardına gerçekleştirirken dünya futbolunda en büyük etkiyi kuşkusuz Manchester City'nin yaptığı açıklama yarattı.

Manchester ekibinin resmi internet sitesi ve sosyal medya hesaplarından dün yapılan açıklamada; mevcut teknik direktör Manuel Pellegrini'nin önümüzdeki sezondan itibaren takımın başında olmayacağını ve takımın menajerliğine daha önce Bayern Münih'ten ayrılacağını açıklayan Pep Guardiola'nın getirildiğini duyurması tüm dünyada futbol kamuoyunun gündemine oturdu.

2013 yılının Haziran ayında takımın başına geçen 62 yaşındaki Şilili teknik adam Manuel Pellegrini geride bıraktığımız sezonlarda Manchester City'nin başında 143 maça çıkmış ve maç başına 2.07'lik puan ortalaması tutturmayı başarmış ve 2013-2014 sezonunda Maviler ile Premier Ligi şampiyonluğuna erişmişti. Fakat takımın patronlarının yaptığı yatırımlara rağmen Şampiyonlar Ligi arenasında istenen sonuçların alınamaması üzerine zaman zaman eleştirilerin yükselmesi bu ayrılığın kaçınılmaz oluşunu hazırlayan sebepler arasında yer aldı.

Pellegrini'nin talibi çok

Sky Sports'un haberine göre, Pellegrini'nin önümüzdeki sezon için boşa çıkması birçok Avrupa kulübünün iştahını kabartmış görünüyor. Şilili teknik adamın talipleri arasında en çok öne çıkan takımlar ise yine İngiltere'den. Bu sezon aldığı sonuçlarla hayal kırıklığı yaratan Louis Van Gaal yönetimindeki Manchester United'ın Hollandalı futbol adamı ile olan birlikteliğini sezon sonuna kadar sürdürmesi bile mucize olarak görülüyor. Bu nedenle şimdiden Pellegrini ile iletişime geçerek başarılı teknik direktörü takımın başına getirmek istediği iddia ediliyor.

Haberde bir diğer İngiliz kulübü Chelsea'nin de sezon sonuna kadar geçici olarak sözleşme imzaladığı Guus Hiddink'in ardından Pellegrini ile anlaşmak için harekete geçtiği belirtiliyor. Ayrıca deneyimli teknik adama daha önce çalıştığı İspanya'dan Atletico Madrid ve Valencia, Fransa'dan ise PSG'nin talip olduğu haberin ayrıntıları arasında yer alıyor.

Kaynak: Sporcope.com

Son Dakika Spor Pellegrini'nin Yeni Adresi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement