Seka Park'ta Başpehlivan Recep Kara Oldu - Son Dakika
Spor

Seka Park'ta Başpehlivan Recep Kara Oldu

Seka Park\'ta Başpehlivan Recep Kara Oldu

Türkiye’nin tüm önemli başpehlivanlarının kol bağladığı 8. Seka Park Altın Kemer Yağlı Güreşleri’nde başpehlivan Recep Kara oldu.

08.05.2016 11:20

Türkiye'nin tüm önemli başpehlivanlarının kol bağladığı 8. Seka Park Altın Kemer Yağlı Güreşleri'nde başpehlivan Recep Kara oldu.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin bu yıl 8.'sini düzenlediği Seka Park Altın Kemer Yağlı Güreşleri'nde başpehlivanlığı Recep Kara kazandı. Kara, finalde rakibi Şaban Yılmaz'ı yenerek 8, Seka Park Altın Kemer Güreşleri'nin başpehlivanı ve Altın Kemer'in sahibi oldu. Gün boyu büyük mücadelenin yaşandığı güreşlerde Şaban Yılmaz ikinci, Hamza Köseoğlu ve İsmail Balaban ise üçüncü oldu. 8. Seka Park Altın Kemer Güreşleri bu yıl Osman Kanbur onuruna düzenlendi.

BİN GÜREŞÇİ 1 TON YAĞ KULLANDI

Seka Park Uçurtma Tepesi önünde gerçekleştirilen ve gün boyu süren güreşlerde Türkiye'nin tüm önemli başpehlivanları ile birlikte bin pehlivan kol bağladı. Güreşler baş, başaltı, büyükorta, küçükorta büyük, küçükorta küçük, deste büyük, deste orta, destek küçük, ayak, tozkoparan, teşvik 2 teşvik 1, minik 2 ve minik 1 olmak üzere toplam 14 kategoride yapıldı. Güreş müsabakaları boyunca ise 1 tona yakın yağ kullanıldı.

YARI FİNALİN BAŞPEHLİVANLARI

8. Seka Park Altın Kemer Güreşleri'ndeki heyecan yarı final ve final müsabakalarında daha da arttı. Yarı final mücadelesinde Recep Kara, İsmail Balaban, Şaban Yılmaz ve Hamza Köseoğlu eşleşti. Yarı final mücadelesinin hakemliğini Fikret Haker ve Olgay İnce yaptı.

RECEP KARA VE ŞABAN YILMAZ FİNALDE

Yarı finalde Recep Kara ve İsmail Balaban müsabakasında, İsmail Balaban sakatlandı. Balaban'ın yere düşmesiyle ile Recep Kara güreşi kazanan taraf oldu. Yarı finale çıkan Hamza Köseoğlu, Şaban Yılmaz mücadelesinde ise Şaban Yılmaz rakibini yendi. Yarı final mücadelesinin ardından da finale Recep Kara ve Şaban Yılmaz çıkmaya hak kazandı.

GENEL SEKRETER VE REKTÖR YARI FİNAL VE FİNALLERİ İZLEDİ

Öte yandan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Tahir Büyükakın ve Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü yarı final ve final müsabakalarını izledi. Bu müsabakaları ayrıca Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Dr. Ali Yeşildal, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Hasan Yılmaz, Gençlik Hizmetleri ve Spor Dairesi Başkanı Raşit Fidan, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Bekir Köksal, Destek Hizmetleri Dairesi Başkanı Hasan Özer ile Spor Şube Müdürü Doğa Ergün de seyretti.

BAŞPEHLİVAN RECEP KARA

Final müsabakası saat 19.00 itibariyle başladı. Puanlama müsabakasında rakibine üstünlük sağlayan Recep Kara, 8. Seka Park Altın Kemer Güreşleri'nin başpehlivanı olmaya hak kazandı ve Altın Kemer'in sahibi oldu. Başpehlivanın belirlenmesinin ardından ise kupa ve madalya törenine geçildi. Güreşlerde birinci, ikinci ve üçüncü olan pehlivanlara protokol üyeleri tarafından madalyaları ve kupaları verildi. 8. Seka Park Altın Kemer Yağlı Güreşleri'nin başpehlivanı olan Recep Kara, Altın Kemerini Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Tahir Büyükakın ve Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü'nün elinden aldı.

BÜYÜKŞEHİR'İN PEHLİVANLARINDAN DERECE

Öte yandan güreşlerde küçük orta büyük boy, büyük orta ve başaltı kategorilerinde ilk üç sırada Kocaeli Büyükşehir Belediyesi güreşçileri dereceye girerek fark yarattı. Başaltında Nedim Gürel, Abdullah Kaçmazoğlu, Abdülhamit Altın ve Mustafa Yenisancak; Büyük orta boyda Tanju Gemici, Ertuğrul Dağdemiren, Recep Bölme, Semih Turgut, küçük orta büyük boyda Mustafa Arslan, Rıdvan Fidan, Emre Gürbüz ve Kazım San ilk üç sırayı paylaştılar. Güreşlerde 14 kategoride dereceye giren güreşçilere düzenlenen törenlerle madalya ve ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Seka Park'ta Başpehlivan Recep Kara Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement