Tekvando: Avrupa Şampiyonası - Son Dakika
Spor

Tekvando: Avrupa Şampiyonası

Tekvando: Avrupa Şampiyonası

Belçikalı Achab, Man Adası'ndan Cook, İspanyalı Gomez ve Hırvat Rados, Avrupa şampiyonu oldu Milli sporcu Furkan Asena Aydın, kadınlar 73 kiloda bronz madalya kazandı.

03.05.2014 19:09

Avrupa Tekvando Şampiyonası'nda, erkekler 63 kiloda Belçikalı Jaouad Achab, 80 kiloda Man Adası'ndan Aaron Cook, bayanlar 57 kiloda İspanyalı Eva Calvo Gomez ve 73 kiloda Hırvat Iva Rados Avrupa şampiyonu oldu.

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'deki Serhedçi Spor Merkezi'nde 47 ülkeden 363 sporcunun katıldığı turnuvanın üçüncü gününde, erkeklerde 63 ve 80, kadınlarda 57 ve 73 kilo müsabakaları yapıldı.

Erkekler 63 kiloda tatamiye çıkan Belçikalı Jaouad Achab, final maçında Slovenyalı Jure Pantar'ı 5-2 yenerek şampiyon oldu.

Pantar'ın gümüş madalyada aldığı sıklette, Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nden Ioannis Pilavakis ve Portekizli Mario Silva bronz madalya aldı.

80 kiloda Man Adası'ndan Aaron Cook, İngiliz Damon Sansum'u 12-12 beraberlikten sonra altın vuruşla yenerek Avrupa şampiyonluğuna uzandı. Sansum gümüş,  Azerbaycanlı Ramin Azizov ve Fransız Mamedy Doucara ise bronz madalya ile yetindi.

Bayanlarda 57 kiloda İspanyalı Eva Calvo Gomez, finalde İngiliz Jade Jones'u 11-9 yenerek kürsüde zirvede yer aldı. Jones gümüş, Azerbaycanlı Günay Ağakişiyeva ve İsveçli Nikita Glasnoviç ise bronz madalyada kaldı.

73 kiloda Hırvatistan'dan Iva Rados, finalde Sırbistanlı Milica Mandic'i 6-3 yenerek kilosunda şampiyon oldu. Mandic, gümüş madalya alırken, Türk Milli Takımından Furkan Aydın Asena ve Polonyalı Aleksandra Krzemieniecka ise bronz madalya ile yetindi.

Şampiyona, erkeklerde 68 ve 74, bayanlarda ise 53 ve 67 kilolarda yarın yapılacak müsabakalarla sona erecek. - Bakü

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Tekvando: Avrupa Şampiyonası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement