Trabzonspor, Hazırlık Maçında Orduspor'u Yendi - Son Dakika
Spor

Trabzonspor, Hazırlık Maçında Orduspor'u Yendi

Trabzonspor, Hazırlık Maçında Orduspor\'u Yendi

26 yıl aradan sonra Spor Toto Süper Lig'e çıkan Orduspor, yeni sezona Trabzonspor ile yaptığı hazırlık maçıyla, 'Merhaba' dedi.

02.09.2011 10:55

26 yıl aradan sonra Spor Toto Süper Lig'e çıkan Orduspor, yeni sezona Trabzonspor ile yaptığı hazırlık maçıyla, 'Merhaba' dedi. Stada büyük bir coşkuyla giren mor ' beyazlılar, tek tek taraftarları selamladı. Ardından ise Ordu Valisi Orhan Düzgün ve Orduspor Başkanı Nedim Türkmen açıklamalarda bulundu. Bu arada hazırlık maçını Trabzonspor, Halil ve Aykut'un attığı gollerle 2 - 1 kazandı. Orduspor'un tek golü ise Garcia'dan geldi.

Orduspor: 1 ' TrabzonSPOR: 2

MAÇTAN DAKİKALAR

İLK YARI:

3. dakikada Tayfun'un pasıyla sağdan ceza sahasına giren Volkan topu penaltı noktası üzerindeki Halil ile buluşturdu. Bu futbolcunun plase vuruşunda top ağlarla buluştu: 0 ' 1

18. dakikada Culio'nun sol kanattan kullandığı serbest vuruş doğrudan auta gitti.

29. dakikada Volkan'ın sol kanattan kullandığı köşe vuruşuna ceza sahası içerisinde iyi yükselen Aykut, kafayla topu ağlara gönderdi:

41. dakikada Garcia'nın yaklaşık 30 metreden kullandığı serbest vuruşta direkt kaleye gönderdiği top kaleci Bora'nın uzanamadığı noktadan ağlarla buluştu: 1 ' 2.

43. dakikada elektrikler kesilince iki takım oyuncuları da soyunma odasının yolunu tuttu. Karşılaşmanın ilk yarısı da Trabzonspor'un 2 ' 1'lik üstünlüğü ile sona erdi.

İKİNCİ YARI:

49. dakikada Giray'ın pasında Eren kaleciyle karşı karşıya kaldı ancak hakem ofsayt bayrağını kaldırdı.

56. dakikada Orduspor'da ceza sahası içinde kazanılan endirekt serbest vuruşta Hakan Özmert'in şutu savunmaya çarparak kornere gitti.

72. dakikada Orkan'ın pasıyla ceza sahası içerisinde topla buluşan Müslüm müsait durumda topu yandan auta gönderdi.

78. dakikada Hakan Özmert uzaklardan şansını denedi ancak top farklı şekilde üstten auta gitti.

83. dakikada Henrique şık çalımlarla taşıdığı topu Serkan'a aktarmak istedi ancak savunma araya girerek topu taça gönderdi. Karşılaşmanın son dakikasında Barış Ataş rakibiyle girdiği ikili mücadele de sakatlandı.

Karşılaşma da Trabzonspor'un 2 - 1'lik üstünlüğü ile sona erdi.

STAT: 19 Eylül

HAKEMLER: Volkan Şeker (7), Mehmet Şengül (7), Alper Gürsoy (7)

ORDUSPOR: Onur (6) (Dk. 44 Fevzi 5), Garcia(7) (Dk. 63 Abdurrahman 6), Selçuk (6) (Dk. 44 Murat 6), Yalçın (6), Numan (6) (Dk. 44 Tobias 5), Onur Tuncer (5) (Dk. 44 Ali Çamdalı 6), Hakan (7), Damlat (6) (Dk. 80 Sergio Zijler 4), Osei (5) (Dk. 63 Orkan 6), Culio (7), Riberio (6) (Dk. 59 Müslüm 6)

TRABZONSPOR: Bora (7), Tayfun (8) (Dk. 90 Murat Tosun), Mustafa (7), Giray (7), Ferhat (7) (Dk. 87 Colman) , Barış (7), Eren (7) (Dk. 53 Henrique 6), Sercan (6) (Dk. 66 Serkan 5), Aykut (7), Volkan (7) (Dk. 60 Alanzinho 5), Halil (7) (Dk. 72 Celustka 5)

GOLLER: Dk. 3 Halil, Dk. 29 Aykut (Trabzonspor), Dk. 41 Garcia (Orduspor)

VALİ DÜZGÜN: "HAYALİMİZ GERÇEK OLDU"

Ordu Valisi Orhan Düzgün, sezon açılış töreni öncesi yaptığı konuşmada, Süper Lige çıkmanın tüm Ordulular'ın en büyük hayali olduğunu belirterek, "Ordu'nun hayali olan, 'Orduspor'un lige yükselmesi' gerçekleşti. Bu bayram hepimize kutlu olsun. Bugüne kadar Orduspor'u taşıyan daha önceki kulüp başkanlarımıza, Orduspor taraftarlarına teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonra Süper Lig'de kalarak burada yaşamaya devam edeceğiz. Bu hazırlık maçında bizlerle beraber olduğu için Trabzonspor'a da çok teşekkür ediyorum. Orduspor, bu yıl Süper ligdeki takımlar arasında kendine yer açıp önemli başarılar elde edecektir" diye konuştu.

BAŞKAN TÜRKMEN: "HEDEFİMİZ AVURPA'DA BAŞARILI OLMAK"

Orduspor Başkanı NedimTürkmen ise, Süper Lig'deki en önemli hedeflerinin ligde kalmak olduğunu belirterek, "Hem takımı, hem birbirimizi özledik. Bu takım mutlaka süper lige çıkacaktır demiştik. ve bunu hep beraber başardık. Geçen yıldan bu yana 17 oyuncu transfer ettik. Küme düşme korkusu yaşamayacağız. Bizim bundan sonraki hedefimiz Avrupa'dır. Süper ligde bir takımı ayakta tutmak çok kolay değil. O yüzden takımımıza destek vermeliyiz. Fenerbahçe kulübü çok zor günler geçiriyor. En büyük desteği taraftarından çekiyor. Bizde taraftarlarımızdan destek bekliyoruz" dedi. Türkmen'in Fenerbahçe ile ilgili açıklama yaptığı sırada Ordusporlu taraftarlar ıslık çalarak protesto etti. Türkmen'de taraftarları, "Yapmayın" diyerek uyardı.

TrabzonSPOR'DA 6, OrduSPOR'DA 2 FUTBOLCU MİLLİ TAKIMDA

Orduspor ile Trabzonspor arasında oynanan karşılaşmada bordo ' mavili takımdan Zokora, Adrian, Pawel Brozek, Glowacki, Tolga Zengin ve Burak Yılmaz, Orduspor'da ise Stancu ve Jean Jacques Gosso ülkelerinin milli takım kamplarında oldukları için hazırlık maçında görev yapamadı.

MAÇ ÖNCESİ DOSTLUK YEMEĞİ

Trabzonspor ve Orduspor, hazırlık maçı öncesi dostluk yemeğinde bir araya geldiler. Ordu Padya Otel'de yenen yemeğe Teknik Direktör Şenol Güneş, Orduspor Başkanı Nedim Türkmen, Orduspor Teknik Direktörü Metin Diyadin ve her iki takım teknik heyet ve oyuncuları katıldılar.

VOLKAN İLK KEZ

Bu arada Trabzonspor'un Bursaspor'dan transfer ettiği Volkan Şen, bordo ' mavili forma altındaki ilk maçına çıktı. Orduspor maçına 11'de başlayan Volkan, Halil Altıntop ile ile birlikte hücum hattında görev yaptı.

ELEKTRİKLER 30 DAKİKA KESİLDİ

Maçın 43. dakikasında elektriklerin kesilmesi sonucu maç yarıda kaldı. Bunun üzerine soyunma odasına giden futbolcular yaklaşık yarım saatlik aradan sonra sahaya döndü ve ilk yarıdan kalan 2 dakikayı oynadıktan sonra devre yapmadan direk ikinci yarıya başladı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Trabzonspor, Hazırlık Maçında Orduspor'u Yendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement