Zokora: Alkollü Araç Kullanmadım - Son Dakika
Spor

Zokora: Alkollü Araç Kullanmadım

Zokora: Alkollü Araç Kullanmadım

Trabzonsporlu futbolcu Didier Zokora, hakkında açılan dava için hakim karşısına çıkarken alkollü araç kullanmadığını söyledi.

26.11.2013 15:09  Güncelleme: 16:00

Trabzonspor'un Fildişi Sahili oyuncusu Didier Zokora yaklaşık 2 ay önce maddi hasarlı trafik kazasına neden olduğu gerekçesiyle Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hakkında dava açılırken, Zokara bugün Trabzon Adliyesi'ne gelerek hakim karşısına çıktı.

"DOKUNULMAZLIĞIM VAR"

Trabzon 1. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen davada tutuksuz olarak yargılanan Zokora ifadesinde alkol kullanmadığını kaza günü de günü içki içmediğini belirterek yağmur yağdığı için kayganlaşan yolda kaza yaptığı anlattı. Zokora kazayla ilgili olarak kendini tam olarak anlatamadığını, önüne koyulan tutanağı da imzaladığını belirterek diplomatik pasaporta sahip olduğu için dokunulmazlığı bulunduğunu sözlerine ekledi.

KIYAFETLERİ DİKKAT ÇEKTİ

Mahkeme hakimi duruşmayı eksiklerin tamamlanması için 26 Aralık 2013 tarihine ertelerken, adliye çıkışında Zokora'nın giydiği kıyafetle dikkat çekti.

ALKOLLÜ YAKALANMIŞTI

Öte yandan Zokora yaklaşık 2 ay önce Yalıncak Beldesi'nde bulunan evine giderken Çömlekçi Tüneli çıkışında yağıştan dolayı oluşan su birikintisine girmesi sebebiyle aracı kontrolden çıkarak bariyerlere çarpmıştı. Soruşturma sonucu Zokora'nın olay sırasında 0.76 promil alkollü olduğu belirlenmişti.

HAKİMDEN "İNŞALLAH SİGARA İÇİYORUM DEMEZ" ESPRİSİ

Bu ifade üzerine hakim tercümana, Zokara'ya sigara kullanıp kullanmadığını sorup ardından da "inşallah kullanıyorum demez" şeklinde espri yaptı.

Salondaki gülüşmelerin ardından sigara kullanmadığını ifade eden Zokora, hakimin Emre Belözoğlu ile maçta arasında yaşananları hatırlatması üzerine de "Belözoğlu olayı konusunda konuşmak istemiyorum. O konuyu kapattım" diye konuştu. Zokora, ifadesinde polisteki beyanını da kabul ederek, "Suçsuzum. Beraatıma karar verilsin" dedi.

"BERAAT EDECEĞİME İNANIYORUM"

Hakimin hakkında kurulacak hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını isteyip istemediğini de sorduğu Zokara, beraat edeceğine inandığını ancak herhangi bir ceza verilmesi halinde hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını istedi.

ZOKORA'NIN AVUKATI KONUŞTU

Zokora'nın avukatı Altuncı da kaza tutanağına bakıldığında olayın Zokora'nın alkollü olmasından değil, futbolcunun aracın hızını yol durumuna göre ayarlayamadığı için olduğunun ifade edildiğini söyleyerek, suçun unsurları oluşmadığı için Zokora'nın beraatını talep etti. Altuncı, Zokora'nın diplomatik pasaportu olduğunu da anımsattı. Hakim de kaza tutanağını düzenleyen polislerin ifadesinin alınması için duruşmayı erteledi.

2 YIL HAPSİ İSTENİYOR

Trabzon Cumhuriyet Savcılığınca hazırlanan iddianamede, Zokora'nın otomobiliyle Karadeniz Sahil Yolu'ndan Yalıncak'taki evine giderken Çömlekçi Tüneli yakınında yağıştan dolayı yolda oluşan su birikintisine girmesi sebebiyle kontrolden çıkarak bariyere çarptığı anlatılıyor.

İddianamede, olay sırasında 0,75 promil alkollü olduğu belirtilen Zokora'nın "trafik güvenliğini tehlikeyi soktuğu" gerekçesiyle 2 yıla kadar hapsi isteniyor.



Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Zokora: Alkollü Araç Kullanmadım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement