Türk Sporcular Olimpiyatlardan Umutlu - Son Dakika
Spor

Türk Sporcular Olimpiyatlardan Umutlu

Türk Sporcular Olimpiyatlardan Umutlu

İngiltere'nin Londra kentinde gerçekleştirilecek 2012 Yaz Olimpiyatları'na katılacak 181 sporcu bugün törenle uğurlandı.

24.07.2012 14:34

İngiltere'nin Londra kentinde gerçekleştirilecek 2012 Yaz Olimpiyatları'na katılacak 181 sporcu bugün törenle uğurlandı.

Londra'da, 27 Temmuz-12 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek olan olimpiyatlara 16 branşta 114'ü olimpik, 87'si paralimpik olmak üzere 181 sporcuyla katılan Türkiye, olimpiyat tarihinde ilk kez 16 spor dalında temsil edilecek.

Sporcuların bir kısmı Londra'ya gitmek üzere Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'ne geldi. Son hazırlıklarını tamamlayan sporcular basın mensuplarının sorularını cevapladılar.

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, çok büyük bir gurur yaşadıklarını belirterek, "İki bayan takımımızın olimpiyatlarda bizi temsil edecek olmasının sevincini yaşıyoruz. Hem kadın basketbol takımımız hem de kadın voleybol takımımızı tebrik ediyorum. Bu iki takımımız Londra'da ellerinden gelenin en iyisini yaparak, Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek madalya için oynamak arzusundalar. Çok iyi hazırlandılar. Ankara'da yapılan olimpiyat elemelerinde takımımız çok iyi performans elde ettiler. Gruplarda en büyük rakibimiz Çek Cumhuriyeti. Diğer maçlarımızda çok önemli Çek Cumhuriyeti kazanırsak grup ikincisi olma olasılığımız çok yüksek" dedi.

Londra'ya gitmek için sabırsızlandıklarını belirten Milli Voleybolcu Neslihan Darnel de, "Bir an önce olimpiyat havasını yasamak istiyoruz. Bir an önce maçlarımızın oynanmasını istiyoruz. Filenin Sultanları olarak zaten tarih yazdık. Yapabileceğimiz en iyi dereceyi yapıp, bir kez daha tarih yazmak istiyoruz" diye konuştu.

Olimpiyatlarda gruplarda çok maç yapacaklarını vurgulayan Darnel, "Grupta 5 maç yapacağız. Ondan sonra tek maç kazandığınız zaman yarı finaldeyiz. İnşallah her şeyi adım adım gerçekleştireceğiz. Olimpiyatlarda bayrak taşımak benim için büyük bir onur" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Türk Sporcular Olimpiyatlardan Umutlu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement