Türkiye 17 Yaş Altı Kızlar Avrupa Hentbol Şampiyonası'nda ikinci olarak A Klasmana yükseldi - Son Dakika
Spor

Türkiye 17 Yaş Altı Kızlar Avrupa Hentbol Şampiyonası'nda ikinci olarak A Klasmana yükseldi

Türkiye, Avusturya'ya 34-29 yenilmesine rağmen 17 Yaş Altı Kızlar Avrupa Hentbol Şampiyonası'nda ikinci olarak A Klasmana yükseldi. Milli takım, organizasyonu ikinci sırada tamamlamasına karşın Avrupa Hentbol Federasyonunun aldığı kararla A klasmana yükseldi. Turnuvayı ilk sırada tamamlayan Avusturya ve üçüncü Finlandiya da A klasmanına yükselen diğer ekipler oldu. Türkiye 17 Yaş Altı Milli Takımı iki yıl sonra düzenlenecek A Klasman 19 Yaş Altı Kadınlar Avrupa Şampiyonası'nda mücadele edecek.

13.08.2023 22:01

- THF Başkanı Kılıç: "İnşallah önümüzdeki turnuvaları şampiyon olarak bitireceğiz"

U17 Kız Milli Hentbol Takımı Avrupa Şampiyonası'nda ikinci oldu

ANKARA - Türkiye Hentbol Federasyonu Başkanı Uğur Kılıç, U17 Kız Milli Hentbol Takımı'nın Avrupa Şampiyonası'nda ikinci olmasının ardından yaptığı açıklamada, "Kaybettiklerimizden ders çıkartacağız ve inşallah önümüzdeki turnuvaları şampiyon olarak bitireceğiz" dedi.

U17 Kız Milli Hentbol Takımı, U17 Kızlar Avrupa Hentbol Şampiyonası ikinci klasman finalinde Avusturya'ya 34-29 mağlup olarak gümüş madalya kazandı. Düzenlenen madalya törenin ardından Türkiye Hentbol Federasyonu Başkanı Uğur Kılıç, turnuvaya ilişkin basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

İlk günden itibaren milli takımın son topa kadar mücadele ettiğini ve çok başarılı bir turnuva geçirdiğini kaydeden Kılıç, "B klasman Avrupa Şampiyonası'nda ikinci olduk ve A klasmana çıkmayı hak ettik. Bu çok önemli ve çok uzun yıllardır beklediğimiz bir başarı. U17 bizim proje takımımız, U19 olduklarında bu başarıyı elde etmelerini bekliyorduk ama bize bu başarıyı erkenden verdiler. Evet son maçı kaybettik, şampiyon olamadık ama sporun içerisinde bu var. Kaybettiklerimizden ders çıkartacağız ve inşallah önümüzdeki turnuvaları şampiyon olarak bitireceğiz" ifadelerini kullandı.

Türkiye 17 Yaş Altı Kızlar Avrupa Hentbol Şampiyonası\'nda ikinci olarak A Klasmana yükseldi
Kaynak: AA

Son Dakika Spor Türkiye 17 Yaş Altı Kızlar Avrupa Hentbol Şampiyonası'nda ikinci olarak A Klasmana yükseldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement