Türkiye'de Transferin Yıldızları - Son Dakika
Spor

Türkiye'de Transferin Yıldızları

Türkiye\'de Transferin Yıldızları

Sporcope ekibi olarak Spor Toto Süper Lig takımlarının devre arasında yapılan dikkat çekici transferlerini analiz ettik. Beşiktaş Spor Toto Süper Lig'in ikinci yarısında henüz maç yapamayan Beşiktaş, devre arasına lider girmeyi başarmış ve bu sezon başından beri oynadığı etkili futbolla tüm futbolseverlerin beğenisini kazanmıştı.

03.02.2016 01:02

Sporcope ekibi olarak Spor Toto Süper Lig takımlarının devre arasında yapılan dikkat çekici transferlerini analiz ettik.

Beşiktaş

Spor Toto Süper Lig'in ikinci yarısında henüz maç yapamayan Beşiktaş, devre arasına lider girmeyi başarmış ve bu sezon başından beri oynadığı etkili futbolla tüm futbolseverlerin beğenisini kazanmıştı. Yaz aylarında takıma Mario Gomez, Ricardo Quaresma, Andreas Beck, Rhodolfo gibi futbolcuları katan siyah beyazlılar, ara transferde de en hareketli takım oldu.

Getafe'den stoper Alexis Delgado, Dnipro'dan kaleci Denys Boyko, Hannover 96'dan takas karşılığı kiralık olarak defans oyuncusu Marcelo Guedes'i transfer eden Beşiktaş, Spartak Moskova'dan Aras Özbiliz'i de kadrosuna katıp sezon sonuna kadar La liga ekiplerinden Rayo Vallecano'ya kiraladı. Boyko için 3.3 milyon, Aras için 1.3 milyon ve Alexis için 1.1 milyon euro bonservis bedeli ödendi.

Beşiktaş yaptığı transferlerin dışında çok fazla şans vermediği Milosevic karşılığında Marcelo'yu da bedelsiz olarak kiraladı. Ayrıca Galatasaray tarafından sözleşmesi fesih edilen Kaan Baysal, 2500 TL maaşla altyapı takımına dahil etti. Baysal Galatasaray'da 150 bin euro alıyordu. Ara transfer dönemini 4 futbolcu transaferi ile kapatan Beşiktaş'ın kasasından toplam 5.7 milyon çıktı.

Galatasaray

Yaz aylarında kadrosunu yeteri kadar güçlendirmediği yönünde eleştiriler alan ve ligde aldığı kötü sonuçlar sonrası teknik direktör değişikliğine giderek takımı Mustafa Denizli'ye emanet eden Galatasaray ise yine istediği hamleleri yapamadı. Gerek yönetim kanadından gelen açıklamalar, gerekse Denizli'nin takımda revizyona gideceğinin sinyallerini vermesi sarı kırmızılı taraftarları heyecanlandırmıştı. Fakat Finansal Fair Play (FFP) konusunda sıkıntılar yaşayan yönetimin Şubat ayında UEFA ile yapılacak ve Galatasaray için önümüzdeki sezonların kaderini belirleyecek toplantıya elini güçlendirerek gitmek isteyen yönetimin transferde frene basması taraftarlarda hayal kırıklığı yaratmıştı.

Tüm bu gelişmeler arasında sağ bek pozisyonu için Molde'den Martin Linnes ve ön libero için Kasımpaşa'dan Ryan Donk'u transfer eden Galatasaray, bu iki isim için 4.5 milyon euro bonservis bedeli ödeyecek.

Trabzonspor

Başkanlığa Muharrem Usta'nın seçilmesinin ardından maliyetleri düşürmek ve takımını güçlendirmek isteyen Karadeniz ekibi Trabzonspor, Muhammet Demir, Bosingwa, Güray Vural ve Serge Akakpo için toplam 2 milyon 750 bin euro bonservis ödedi. Alper Uludağ ve Soner Aydoğdu'yu Güray Vural transferinde takas olarak kullanan Trabzonspor, verim alamadığı Deniz Yılmaz'ı 1.8 milyon euro'luk alacaklarından vazgeçerek bedelsiz olarak Bursaspor'a İshak Doğan'ı ise Eskişehirspor'a (kiralık) gönderdi. Çin'e transfer olan Mbia ve Sunderland'e kiralanan N'Doye'den ise toplam 7.4 milyon euro gelir elde eden bordo mavili yönetim, bu transfer dönemini verimli geçirdi.

Bursaspor

Sezona Ertuğrul Sağlam yönetiminde başlayan yeşil beyazlı kulüp kötü sonuçların ardından Galatasaray'dan ayrılan Hamza Hamzaoğlu'nu teknik direktörlüğe getirmişti. Galatasaray'da yaz transfer sezonunda yaptığı/yapamadığı tercihler nedeniyle sıkça eleştirilen Hamzaoğlu'nun Bursaspor'daki transfer tercihleri merak ediliyordu.

Sezon başında transfer edilen Advicula ve Cuenca'yı gönderen Bursaspor, eski oyuncusu Batalla, Trabzonspor'dan Deniz Yılmaz ve Galatasaray'dan Jem Paul Karacan'ı kadrosuna kattı.

Antalyaspor

Yaz transfer sezonunda dünya çapında yıldız olan Kamerunlu yıldız Eto'yu kadrosuna katarak adından söz ettiren Antalyaspor devre arasında Yekta Kurtuluş, Ömer Şişmanoğlu, Oktay Delibalta, Ramon Motta, Lionel Enguene gibi isimleri transfer edip, Ahmet Aras, Koray Arslan, Kvesic, Guillherme, Lamine Diarra gibi oyuncularını elden çıkardı. Özellikle Corinthians'a sattığı Guillherme transferinden 1.3 milyon euro gelir elde etmesi dikkat çekti.

Kasımpaşa

Blacburn Rovers'dan Fode Keita, Slovan Liberec'ten David Pavelka ve Litex Lovech'ten Popov'u transfer eden Kasımpaşa ise sezon sonunda sözleşmesi bitecek olan Ryan Donk'tan 2.5 milyon euro bonservis geliri elde etti.

Gençlerbirliği

Sık sık yaşadığı teknik direktör değşiklikleriyle gündeme gelen başkent ekibi ise bu transfer döneminde eski Fenerbahçeli Selçuk Şahin, Sergey Politevich, eski oyuncusu Aleksander Hleb ve Serdar Gürler'i kadrosuna kattı.

Fenerbahçe ve Mersin transfer yapmadı

Ocak ayı transfer sezonu birçok takım için hareketli geçerken, 18 takımlı Süper Lig'de transfer cezası nedeniyle Mersin İdmanyurdu dışında sadece Fenerbahçe takımına takviye yapmadı…

Serhat Karakaş

Kaynak: Sporcope.com

Son Dakika Spor Türkiye'de Transferin Yıldızları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement