Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Ligi - Son Dakika
Spor

Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Ligi

Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Ligi

Beşiktaş Bayan Basketbol Takımı, Türkiye Kadınlar Basketbol 1.Ligi 19.haftasında sahasında oynadığı maçta, Galatasaray Kadın Basketbol Takımı'na 59-73 mağlup oldu.

16.02.2013 16:20

Beşiktaş Bayan Basketbol Takımı, Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Ligi 19. haftasında sahasında oynadığı maçta, Galatasaray Kadın Basketbol Takımı'na 59-73 mağlup oldu.

Galatasaray karşılaşmaya Işıl Alben, Yasemen Saylar, Alba Torrens, Sancho Lyttle, Ann Wauters beşiyle başladı. Karşılıklı basketlerle geçilen ilk üç dakikanın skoru 7-7 oldu. Dış şutlarla sayı arayan Beşiktaş önünde pota altından oynayan sarı-kırmızılılar Alba'nın çaldığı toplarla maçı 10-13'e getirdi. Galatasaray'ı top kayıplarına zorlayan ve hücum ribaundlarını toplayan siyah-beyazlılar 9-0'lık seriyle farkı altıya çıkarınca sarı-kırmızılı ekip mola istedi. Bjelica'nın basketleriyle birinci çeyrek 23-18 sona erdi.

İkinci çeyrekte Tiffany Hayes'in top kayıplarını iyi değerlendiremeyen sarı-kırmızılılar farkı eritemedi. (27-23) Fowles'ın kenara gelmesinin ardından Bahar'ın orta mesafesiyle 31-32 öne geçen Galatasaray, alan savunmasıyla direncini de artırıp rakibini top kayıplarına itti. Şutu riske edilen ve cezayı keserek skorer oyununu sürdüren sarı-kırmızılı kaptan Işıl Alben'in iki üçlüğüyle fark beşe çıktı. Son hücumunu Beşiktaş etkili kullanamadı ve soyunma odasına 36-38'lik skorla gidildi.

Sarı-kırmızılılar üçüncü çeyreğe önceki 10 dakikada etkili olan Işıl Alben, Şaziye İvegin, Şebnem Kimyacıoğlu, Bahar Çağlar ve Ann Wauters beşiyle başladı. Bahar ve Wauters ikilisini iyi kullanan Galatasaray skoru 38-44 yaptı. Şaziye ve Şebnem ile dış şutlarında isabet bulamayan sarı-kırmızılı ekip ev sahibi ekibin öne geçmesine engel olamadı. (45-44) Beşiktaş farkı dörde çıkardı. (53-49) Fowles'ın basket faulünün ardından Işıl'ın son saniye üçlüğüyle son 10 dakikaya 53-55 ile geçildi.

Dördüncü çeyreğe iyi başlayan Beşiktaş skoru 57-57'de eşitledi ve Alba Torrens oyuna dahil oldu. Alba'nın üçlüğüne Lyttle'nın basketi eklenince farkı beşe çıktı. Hayes'e yapılan faulün ardından Bjelica serbest atışları kullanınca sayı geçerli olmadı ancak teknik faul de çalınmadı. Işıl potaya yüklendi ve basket faulü aldı. (57-64) Fowles ve Alba ile fark 11'e çıkınca siyah-beyazlıların molası geldi. Fark 15 olunca ev sahibi takım Beşiktaş bir mola daha aldı. Oyunda tempo düştü ve karşılaşma 59-73 Galatasaray'ın üstünlüğü ile sona erdi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Ligi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement