"Yurt Dışında Teknik Adamlık İçin Lobi Gerekiyor" - Son Dakika
Spor

"Yurt Dışında Teknik Adamlık İçin Lobi Gerekiyor"

"Yurt Dışında Teknik Adamlık İçin Lobi Gerekiyor"

TÜFAD Başkanı Dilber: "Lobi çalışması gerçekleştirilirse yurt dışına giden Türk antrenörlerinin artacağına inanıyorum" "Bir teknik adamın başarılı, iyi bir antrenör olabilmesi için futbo...

10.12.2013 11:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

YUSUF ŞAMİL KAHVECİ - Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Başkanı İsmail Dilber, "Lobi çalışması gerçekleştirilirse yurt dışına giden Türk antrenörlerinin artacağına inanıyorum" dedi.

Dilber, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son zamanlarda Türk teknik adamlarının kulüplerinde başarılı olduğunu söyledi.

Türk futbolunu artık Real Madrid, Barcelona, Manchester United, Bayern Münih gibi dünya devleri ile ölçtüklerini ifade eden Dilber, Türk teknik adamlarının bilgisinin de son derece iyi durumda olduğunu belirtti.

Dilber, futbolun gelişmediği ülkelerine giden İspanyol, Belçikalı, Alman ve İngiliz teknik adamların devletleri ve o ülkedeki iş adamlarınca destek gördüğünü anlatarak, "Bunun ayrı bir lobisi var. Lobi çalışması gerçekleştirilirse yurt dışına giden Türk antrenörlerinin artacağına inanıyorum. Lobi tek taraflı olmuyor, devletin, federasyonun, iş adamlarının destek vermesi şart" ifadesini kullandı.

Fubolcuların yaşamları boyunca sürekli maç ve kamp halinde oldukları için yıprandığına değinen Dilber, futbolu bırakanların tekrar yıpranmanın içine girmek istemediğini kaydetti.

Dilber, bir kişinin 3-5 maç kazanmakla veya bir sezonu başarılı geçirmesiyle iyi bir antrenör olamadığına dikkati çekerek, "Bir teknik adamın başarılı, iyi bir antrenör olabilmesi için futbolculuk dönemi de dahil 20-30 yıl futbolla iç içe olması lazım. Bir iki maçlık, sezonluk kahramanlıklar işe yaramıyor. Bir sanatçı, politikacı gibi zirvede kalmak çok uğraş ister" diye konuştu. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Spor 'Yurt Dışında Teknik Adamlık İçin Lobi Gerekiyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement