AMD, Ryzen 7000 serisi ile gelirlerini artırmayı başardı - Son Dakika
Teknoloji

AMD, Ryzen 7000 serisi ile gelirlerini artırmayı başardı

AMD, Ryzen 7000 serisi ile gelirlerini artırmayı başardı

AMD, masaüstü, mobil ve sunucu pazarlarında büyüyerek gelirlerini artırmayı başardı. Sektör analiz firması Mercury Research'ün verilerine göre AMD, kullanıcılarını çekmeyi başararak Intel'e karşı büyük bir rekabet avantajı elde etti. Masaüstü bilgisayar pazarında AMD'nin payı yüzde 19,2'ye çıkarken, mobilde yüzde 19,5'e ulaştı. Sunucu pazarında ise AMD'nin payı yüzde 23,3'e yükseldi. Bu başarının arkasında yeni Ryzen 7000 yongalarının olduğu düşünülüyor.

10.11.2023 17:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AMD ve Intel arasındaki rekabet yıllardır katlanarak büyüyor. Ancak son dönemde Ryzen 7000 serisi gibi önemli işlemciler duyuran AMD, gelirlerini artırmayı başarmış gibi görünüyor. Araştırmalar; masaüstü, mobil ve sunucu pazarında büyüdüğünü ortaya koydu.

AMD gelirleri her pazarda arttı

Sektör analiz firması Mercury Research'ün son verilerine göre AMD, 2023'ün üçüncü çeyreğinde büyümeye devam etti. Masaüstü, mobil ve sunucu işlemcisi pazarlarında hem birim hem de gelir payında önemli artışlar yaşayarak Intel'in kullanıcılarını çekmeyi başardı.

AMD, Ryzen 7000 serisi ile gelirlerini artırmayı başardı

Masaüstü bilgisayar pazarında AMD, payını yüzde 19,2'ye çıkardı. Bu oran bir önceki çeyreğe göre düşüş yaşadığını gösterse de, geçtiğimiz yıla kıyasla yüzde 6'lik büyüme anlamına geliyor. Daha da önemlisi AMD, masaüstü bilgisayarlardaki gelir payını artırmayı başardı.

1231231321

AMD aynı zamanda mobilde de kazanç elde ederek üçüncü çeyrekte payını yüzde 19,5'e çıkardı. AMD'nin mobil geliri bu çeyrekte de artarken, geçtiğimiz yıl yüzde 24'lük bir noktaya ulaştığını unutmamak lazım.

Sunucu pazarı ise AMD'nin en çarpıcı artışları yaşadığı yer oldu. Şirket, geçtiğimiz yıl yüzde 17,5 olan payını bu çeyrekte yüzde 23,3'e çıkardı. AMD ayrıca bir önceki çeyreğe göre sunucu gelirlerinde yüzde 4,7'lik artış gördü.

Şirketin mobil ve masaüstü pazarındaki bu başarısının altında yeni Ryzen 7000 yongaları olduğu düşünülüyor. Ayrıca sunucu tarafında ise birçok büyük müşterinin AMD'nin 4. nesil EPYC işlemcilerine geçiş yaptığını unutmamak lazım.

Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Shiftdelete

Son Dakika Teknoloji AMD, Ryzen 7000 serisi ile gelirlerini artırmayı başardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement