Apple'a karşı açılan antitröst davasında Amazon Fire Phone iddiası - Son Dakika
Teknoloji

Apple'a karşı açılan antitröst davasında Amazon Fire Phone iddiası

Apple\'a karşı açılan antitröst davasında Amazon Fire Phone iddiası

ABD Adalet Bakanlığı'nın Apple'a karşı açtığı antitröst davasında ortaya çıkan yeni detaylara göre, Apple'ın rakiplerini başarısızlığa uğratmak için engeller yarattığı iddia ediliyor. Bu iddialar arasında Amazon'un Fire Phone adlı telefonunun Apple yüzünden iptal edildiği de yer alıyor. Uzmanlar ise Adalet Bakanlığı'nın argümanının şüpheli olduğunu belirtiyor ve bu şirketlerin akıllı telefon başarısızlıklarının Apple'dan daha kapsamlı olduğunu düşünüyorlar.

23.03.2024 14:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD Adalet Bakanlığı geçtiğimiz gün Apple'a karşı oldukça kapsamlı bir antitröst davası açtı. Şirketin akıllı telefon pazarındaki hakimiyetini sorgulayan bu davadan yeni detaylar geldi. Raporlar, Apple'ın, rakiplerini başarısızlığa uğratmak için bazı engeller yarattığını ortaya koydu.

Amazon Fire Phone, Apple yüzünden iptal edildi iddiası

88 sayfalık dosyadaki en dikkat çekici iddialardan biri, Apple ve Amazon arasındaki sessiz sedasız devam eden rekabet bulunuyor. 2014 yılında Fire Phone adında bir telefon geliştiren Amazon, piyasada sadece bir yıl kaldıktan sonra başarısız oldu. Projenin iptal edilmesinde ise Apple'ın payı olduğu söyleniyor.

Apple'a karşı açılan antitröst davasında Amazon Fire Phone iddiası

Amazon'a ek olarak HTC, LG ve Microsoft gibi diğer üreticilerin suçlusu olarak da Apple gösteriliyor. Özellikle ABD pazarındaki rakiplerini alt etmek için büyük uğraşlar veren şirket, bu kapsamda ABD'nin en büyük telefon üreticisi olmayı başardı.

132132132

Uzmanlar ise Adalet Bakanlığı'nın argümanı hakkında şüphelerini dile getirdi. Bu şirketlerin akıllı telefon başarısızlıklarının Apple'dan çok daha kapsamlı olduğunu düşünüyorlar. Amazon'dan HTC'ye kadar birçok firmanın kullanıcı isteklerini anlayamadıklarını söylediler.

Örneğin Amazon Fire Phone, Android tabanlı FireOS ile geliyordu. Ancak Google Play Store'a ve dönemin sevilen uygulamalarına erişimi yoktu. Benzer bir senaryo Lumia ile Microsoft'un da başına geldi.

Apple'a karşı açılan antitröst davasında Amazon Fire Phone iddiası

Samsung, Google ve diğer birçok Çinli şirket ise pazarda ayakta kalmayı başardı. Şu anda Android ve iOS arasında rekabet devam etse de, Apple'ın rakipleri için aşılmaz engeller yarattığı söyleniyor.

Kaynak: Shiftdelete

Son Dakika Teknoloji Apple'a karşı açılan antitröst davasında Amazon Fire Phone iddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement