Apple'ın M3/M3 Pro işlemcili MacBook Pro Modelleri Tanıtıldı - Son Dakika
Teknoloji

Apple'ın M3/M3 Pro işlemcili MacBook Pro Modelleri Tanıtıldı

Apple\'ın M3/M3 Pro işlemcili MacBook Pro Modelleri Tanıtıldı

Apple'ın merakla beklenen Scary Fast etkinliğinde M3/M3 Pro işlemcili 14 ve 16 inç MacBook Pro modelleri tanıtıldı. Yeni işlemciler daha yüksek performans sunarken, MacBook Pro'da daha fazla bellek ve gelişmiş ekran özellikleri yer alıyor. Yeni modellerin fiyatları da açıklandı.

31.10.2023 11:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Teknoloji tutkunlarının merakla beklediği gün geldi çattı. Apple, Scary Fast etkinliğinde en yeni ürünlerini vitrine çıkardı. Burada en çok dikkat çeken ürünlerden birisi de şüphesiz M3 Max işlemcili 14 ve 16 inç MacBook Pro oldu. Peki şirketin yeni Mac modelleri kullanıcılara neler vadediyor? İşte M3 Max işlemcili 14 ve 16 inç MacBook Pro özellikleri!

M3 Max işlemcili 14 ve 16 inç MacBook Pro özellikleri

Apple'ın yeni M3 Pro'lu 14 ve 16 inç MacBook Pro modeli nihayet tanıtıldı. Dizüstünün en çok öne çıktığı kriter isminden de anlaşıldığı üzere M3 Max işlemcisiyle kullanıcıların karşısına çıkması oldu.

Apple'ın M3/M3 Pro işlemcili MacBook Pro Modelleri Tanıtıldı

M3 Max işlemcili yeni Mac, 40 adede kadar çekirdekle yapılandırılabilen daha büyük bir GPU'ya sahip ve M1 Pro çipe sahip 16 inç model ile karşılaştırıldığında yüzde 40 daha hızlı. Ayrıca 400 GBps birleşik bellek bant genişliği sunarken, 12 adet yüksek performans çekirdeği ve 4 adet yüksek verimlilik çekirdeğiyle yapılandırılabilen 16 çekirdekli bir CPU dizilimine ev sahipliği yapıyor.

MacBook Pro'lara güç verecek M3 Pro tanıtıldı!

M3 Max'li MacBook Pro; M1 Max çipe sahip 16 inç MacBook Pro'ya kıyasla 2,5 kata kadar ve en hızlı Intel tabanlı MacBook Pro modelinden 11 kata kadar daha hızlı. Dahası, 128 GB'a kadar birleşik bellek RAM desteği sayesinde bellek konusunda kullanıcıları üzmüyor. Ayrıca dizüstünün en hızlı Intel tabanlı MacBook Pro modeline kıyasla 11 kata kadar daha hızlı olduğu ve yine aynı şekilde 11 saate kadar ekstra kullanım imkanı sunduğunun altı çiziliyor. Cihazın batarya ömrü ise 22 saate kadar gidebiliyor.

Yeni MacBook Pro'nun ekran tarafında ciddi değişiklikler yok. Zira ilk etapta bizleri önceki modellerde de karşımıza çıkan Liquid Retina XDR ekran karşılıyor. Bunlara ek olarak ekranda HDR içerikler için 1000 nit sürekli parlaklık ve 1600 nit maksimum parlaklık mevcut. Öte yandan SDR içeriklerin 600 nite kadar parlaklıklarda görüntülendiğini belirtelim. Son olarak 1080p FaceTime HD kamera, altı hoparlörlü ses sistemi ve stüdyo kalitesinde mikrofonlar da kullanıcılara sunulduğunu belirtelim.

Gerçek canavar: Apple M3 tanıtıldı! İşte özellikleri

Apple'ın M3/M3 Pro işlemcili MacBook Pro Modelleri Tanıtıldı

14 ve 16 inç MacBook Pro fiyatı

M3 Max çipli 14 inç MacBook Pro 121.999 TL'den başlayan fiyatlarla; 16 inç MacBook Pro ise 130.599 TL başlayan fiyatlarla satışa sunulacak.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Kaynak: Shiftdelete

Son Dakika Teknoloji Apple'ın M3/M3 Pro işlemcili MacBook Pro Modelleri Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement