Bmw'den Hibrid Araba Şarjı ve Sokak Lambası Projesi - Son Dakika
Teknoloji

Bmw'den Hibrid Araba Şarjı ve Sokak Lambası Projesi

Bmw\'den Hibrid Araba Şarjı ve Sokak Lambası Projesi

Alman otomobil üreticisi BMW, elektrikli araçlara kolay şarj sağlamak için bir sokak lambasını sarj istasyonuna çevirecek projesini sundu.

11.11.2014 17:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Alman otomobil üreticisi BMW, elektrikli araçlara kolay şarj sağlamak için bir sokak lambasını sarj istasyonuna çevirecek projesini sundu.

BMW markası genelde insanların aklında kalite, performans ve güven anlamına gelir. Ama markanın son yıllarda öne çıkan bir başka özelliği, elektrikli araçlar ve sistemlere olan ilgisi. İster Daimler ile ortak ucuz elektrikli araba projesi Visio M olsun, isterse de arabalarını güneş enerjisi ile şarj etmek için geliştirdikleri sistem olsun, bu yeni akımın izleri çok açık.

Firmanın son projesi ise sokak lambalarını pratik birer elektrikli araba şarj istasyonuna çevirmek. "Light and Charge" isimli bu proje, BMW yönetim kurulu üyelerinden Peter Schwarzenbauer tarafından Eurocities konferansında tanıtıldı. Şehir içinde elektrikli arabalar için yeterli şarj noktası bulunmadığını düşünen BMW, bu hibrid sokak lambası/şarj istasyonlarından iki tanesinin gelecek sene Münih şehrinde monte edileceğini açıkladı.

Light and Charge sistemi varolan elektrik altyapısına eklendiği için herhangi bir sıkıntı yaratmıyor, şehir çapında yeni bir şarj altyapısı veya ağına da gerek kalmıyor. Bu istasyonlarda her türlü elektrikli araba markasından farklı modeller şarj edilebilecek. Kullanıcılar ödemeyi bir akıllı telefon uygulaması ile yapacaklar.

Ayrıca bu yeni nesil sokak lambası modeli LED ışık kullandığı için hem az enerji harcıyor, hem de normal lambalara göre daha verimli çalışıyor, yani çevreye de saygılı.

Bu arada BMW bir de Mercedes ile birlikte elektrikli arabalar için kablosuz şarj teknolojisi üzerine çalışıyor.

The post BMW'den Hibrid Araba Şarjı ve Sokak Lambası Projesi appeared first on Silikon Vadisi TV.

Kaynak: SilikonVadisi.tv

Son Dakika Teknoloji Bmw'den Hibrid Araba Şarjı ve Sokak Lambası Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement