California'da Bedava Kablosuz İnternet Dönemi Başladı - Son Dakika
Teknoloji

California'da Bedava Kablosuz İnternet Dönemi Başladı

California\'da Bedava Kablosuz İnternet Dönemi Başladı

ABD'nin California şehrinde geçtiğimiz gün itibariyle bedava kablosuz internet dönemi başladı.

28.03.2013 20:30

Emre Çetinkaya - - Günümüzde neredeyse herkes en az bir mobil cihaz kullanıyor. Günümüzde mobil cihazlar da en çok internet için kullanılıyor. Bu durum da mobil cihazlar için WiFi veya internet paketi ihtiyacını da beraberinde getiriyor. Bunu düşünen ABD'nin California şehri de geçtiğimiz gün itibariyle bedava kablosuz internet dönemini hayata soktu.

Silicon Valley Power ismindeki bir şirket tarafından sağlanan bu hizmet şehirdeki 118 bin kişi tarafından da kullanılabilecek. Yaklaşık 30 kilometre karelik bir alanda kullanılabilecek olan bu ücretsiz kablosuz ağda, günlük yaklaşık 5000 bağlantının yapılması bekleniyor.

Bu kablosuz ağın hızı ise 1Mbps ile sınırlı tutulmuş. Bu hız online oyun ve HD video gibi hizmetlerde biraz sıkıntı yaratacak olsa da sosyal medyada gezinme ve e-posta kontrolü gibi basit işlemlerde rahatlıkla kullanılabilecek.

Öte yandan bu Silicon Valley Power şirketi bu kablosuz ağı kullanacaklara, mobil cihazlarındaki güvenlik duvarının açık tutmaları ve bir antivirüs kullanmaları gibi birkaç uyarıda bulundu. Bununla birlikte halihazırda düzgün bir altyapıya sahip olan bu şehirde böyle bir hizmetin gerçekleştirilmesinin o kadar da pahalı olmadığını belirten şirket, yıllık 100 bin ile 20 bin dolar arasında bir ücret ile böyle bir kablosuz ağın oluşturulabileceğini ekledi.

Emre Çetinkaya - Teknokulis : http://www.teknokulis.com

Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji California'da Bedava Kablosuz İnternet Dönemi Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement