Casio Exilim Ex-Z28 Hd Movie - Son Dakika
Teknoloji

Casio Exilim Ex-Z28 Hd Movie

Casio Exilim Ex-Z28 Hd Movie

Casio'nun giriş seviyesi dijital fotoğraf makinesini test merkezimizde ağırlıyoruz.

22.08.2012 18:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ruşen Göbel - - Akıllı telefonların ön plana çıkmasıyla yavaş yavaş geri planda kalmaya başlayan dijital fotoğraf makineler, hala daha belli başlı durumlarda fazlasıyla iş görür durumdalar. Mesela yüksek kalitede fotoğraf çekemeyen pek çok akıllı telefondan birine sahip olan biri, dijital fotoğraf makinesi tercih edebilir. Tabii iyi bir telefona sahip olup da, hali hazırda kısa bir süre idare eden şarjını fotoğraf çekmek için harcamak istemeyenler de olabilir.

Türkiye'de daha çok elektronik kol saatleriyle ve üniversitelerde kullandığımız hesap makineleriyle tanıdığımız Japon markası Casio da, her iki ihtiyaç durumunda çözüm olacak bir fotoğraf makinesi üretmiş: Exilim EX-Z28. Şimdi bu ürünü yakından tanıyalım.

Giriş seviyesine hitap ediyor

Exilim EX-Z28, giriş seviyesi olduğunu belli eden, oldukça küçük bir yapıda dijital fotoğraf makinesi. Tasarım olarak herhangi bir fotoğraf makinesinden çok da farkı bulunmayan cihaz, ön tarafında optik zum destekli objektifi ve gece çekimlerinde aydınlık sağlayacak flaş yer alıyor. Tepe kısmında açma - kapama tuşu ile, zum ile birleştirilmiş deklanşör yer alıyor. Arka taraftaki az sayıdaki tuşun yanında, dokunmatik olmayan bir ekran yer alıyor. USB bağlantısı sağ taraftan gerçekleştirilirken, kart ve batarya yuvası da alt tarafta yer alıyor.

Ürünün son derece basit bir arayüzü bulunuyor. Ekran dokunmatik olmamasına rağmen, kullanım rahatlığıyla dikkat çekiyor. Menülerin Türkçe olması da, ekstra rahatlık sağlıyor. Hali hazırda basit olan menü üzerinde geçişleri, sağ tarafta yer alan navigasyon tuşuyla gerçekleştiriyoruz. Fotoğraf çekmek, video kaydı almak, kayıtları görüntülemek ve silmek için ayrı ayrı tuşlar yer alıyor. Bunlar dışında geriye zaten tuş kalmıyor.

Ürünün alt tarafında yer alan SD kart yuvası, ürünün hafızasının artırılmasını sağlıyor. Tümleşik hafızası, yüksek kalitede çekimlerde yalnızca 10 fotoğrafa izin veriyor. Kutunun içerisinden ekstra hafıza kartı maalesef çıkmıyor.

Yüksek çözünürlüklü fotoğraf ve video

16.1 megapiksel fotoğraf çekebilen Exilim, 720p video kalitesine ulaşabiliyor. Ürünün optik zumu, 5x ile sınırlı. Bunun üzerine 4x de dijital zum yapılabiliyor. Tabii tüm fotoğraf makinelerinde olduğu gibi Casio Exilim'de de dijital zum yapınca görüntü kalitesi düşüyor.

Exilim EX-Z28, yaklaşık 15 cm mesafeden odaklama yapabiliyor. Daha yakın çekimlerde ise tam olarak odaklanması mümkün olmuyor.

Çekim kalitesinden bahsetmek gerekirse, ortalama olduğunu söyleyebiliriz. 16.1 megapiksel için kötü, 200 liranın altında satılan bir fotoğraf makinesi için iyi. Aynı şekilde 720p videoda da benzer bir çizgide ilerliyor Casio. Yani bu fotoğraf makinesini satın alırken, beklentileri çok da yüksek tutmamak gerek.

Yüz tanıma ve otomatik odak özelliklerini de barındıran fotoğraf makinesi, 700 mAh gücündeki batarya ile uzunca bir süre idare edebiliyor. Beraberinde basit bir USB adaptörüyle gelen cihaz, kısa sayılabilecek bir şarj süresine sahip. Şarj ve aktarım için kullanılan kablo, akıllı telefonlarda kullanılan USB kablosuyla aynı değil. Bu yüzden kendi kablosunu da yanında gezdirmeniz gerekiyor.

Fiyatına göre...

200 TL'nin altındaki fiyatıyla en baştan bahsettiğimiz gibi giriş seviyesi bir cihaz olan EX-Z28, basit kullanımıyla parasının hakkını veriyor diyebiliriz. Eğer tatile çıkmadan önce basit bir fotoğraf makinesi almak istiyorsanız, Casio tercihiniz olabilir.

Ruşen Göbel - Teknokulis : http://www.teknokulis.com

Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Casio Exilim Ex-Z28 Hd Movie - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement