Dahi Matematikçi Trafik Kazasında Öldü - Son Dakika
Teknoloji

Dahi Matematikçi Trafik Kazasında Öldü

Dahi Matematikçi Trafik Kazasında Öldü

Başrolde Russell Crowe'un yer aldığı A Beautiful Mind filmi ondan esinlenmişti.

24.05.2015 20:17
Mahmut Saral - -

Ünlü matematikçi John Forbes Nash ve eşi, geçtiğimiz günlerde New Jersey'de bindikleri taksinin kaza yapması sonucunda hayatını kaybetti. 86 yaşındaki Nash ve 82 yaşındaki eşinin emniyet kemeri takmadığı belirlendi.


John Nash, 1994 yılında Nobel Ödülü'ne layık görülmüş, birçok başarılı çalışmayla adını defalarca duyurmuştu. Nash, birkaç gün önce New York Üniversitesi'nden Louis Nirenberg ile Oslo'ya giderek Norveç Bilim ve Edebiyat Akademisi tarafından verilen Abel Ödülü'nü almıştı.


Nash ve eşi, özellikle ruh sağlığı ve Oyun Teorisi'ne yaptıkları önemli katkılarla da biliniyordu. Hatta 2001 yılında vizyona giren ve büyük beğeni toplayan A Beautiful Mind (Akıl Oyunları) filminin esin kaynağı da Nash ve çalışmalarıydı.


Yaşanan bu kayıp sonrasında birçok ünlü isim, üzüntülerini başta sosyal medya olmak üzere birçok kanal aracılığıyla paylaştı. Bu isimler arasında Akıl Oyunları filminde rol alan ünlü aktör Russell Crowe da vardı. Crowe, şokta olduğunu, kalbinin John, Alicia ve ailesiyle olduğunu belirten bir mesajı Twitter hesabından paylaştı.



Mahmut Saral - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Dahi Matematikçi Trafik Kazasında Öldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement