Dijital İçerik Dünyasında Yeni Soluk: Nasılkolay - Son Dakika
Teknoloji

Dijital İçerik Dünyasında Yeni Soluk: Nasılkolay

Dijital İçerik Dünyasında Yeni Soluk: Nasılkolay

Türkiye’de son dönemde hızla gelişen dijital içerik girişimlerine bir yenisi daha eklendi.

03.02.2015 01:14
-

Son dönemde hızla büyüyen ve dünyaya entegre olmayı başaran Türkiye'de yeni internet girişimleri hızla filizlenmeye devam ediyor. E-ticaret girişimleriyle başlayan internet girişimlerine son dönemde özellikle içerik alanında değişik projeler eklenmeye başlandı. Bunlardan biri de Markafoni'nin kurucusu Sina Afra'nın önderliğinde kurulan NasılKolay.


NasılKolay, adından da anlayabileceğiniz üzere, birşeylerin nasıl yapılacağını anlatan, püf noktaları hakkında yazılı bilgiler veren bir web sitesi. Sağlıktan, ev dekorasyonuna; spordan, ev işlerine kadar 40'a yakın kategoride özel içerikler sunuyor. Kopya olmayan tamamen özgün metinler sunan NasılKolay'ın klasik bir web sitesinden en önemli farkı uzman bağımsız yazar sistemi.


Klasik bir içerik sitesi genelde içeriklerini iç yapısında bulundurduğu yazarlar vasıtasıyla üretir. NasılKolay ise içeriklerini tamamen bağımsız uzman yazarlara ürettiriyor. Sistem gayet basit. Yazarlar özel davet sistemiyle sitenin yazar sistemine kayıt oluyor ve uzmanı oldukları konuları bildiriyorlar. Kabul aşamaları tamamlandıktan sonra uzmanı oldukları kategorilerde önlerine NasılKolay'ın belirlediği konu başlıkları çıkıyor. Beğendikleri ya da kendilerini uzman hissettikleri konuları üstlenen yazarlar, yazılarını sistem arayüzü üzerinden tamamlıyorlar. Yazılar, uzman editörler tarafından uygun görülmeleri halinde yayına alınıyor. Tabii burada şunun da altını çizmek isteriz. Yazarlar yazılarını ücretsiz yazmıyor ;) Yazarlık sistemiyle ilgili hazırladıkları videoyu da izlemenizi öneririz.


Bağımsız yazar yönteminde bugüne kadar oldukça başarılı olan NasılKolay, 1.500'e yakın bağımsız uzman yazara ulaşmış. Yazarlar tamamen uzmanlıklarına göre yazıları yazdıkları ve uzun bir yazı onay sürecinden geçtiği için bilgi kalitesi ve imla/yazım kuralları konusunda kullanıcılara problem yaşatmıyor.


Dış yatırım almayı da başaran NasılKolay'ın kurucusu girişte de bahsetiğimiz üzere ünlü internet girişimcisi Sina Afra. Şirketin CEO'su Türkiye arama motoru pazarlaması konusunda en tanınmış isimlerinden biri olan Cem Özkaynak. İçerik üretiminin başında ise kardeş yayınımız Otohaber'den tanıdığımız Sercan Çalbak bulunuyor.


Dünyanın pek çok ülkesinde benzer çalışmaların olduğunu, hepsinin oldukça popüler girişimler haline geldiğini ve alanında uzman bir ekip tarafından kurulup, yönetildiğini düşünürsek, NasılKolay'ın da önümüzdeki dönemde başarılı ve kullanıcılar için faydalı bir girişim olabileceğini söylemek mümkün.




Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Dijital İçerik Dünyasında Yeni Soluk: Nasılkolay - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement