Drone ustası olmaya gerek yok: DJI AIR 3 herkese yeter! - Son Dakika
Teknoloji

Drone ustası olmaya gerek yok: DJI AIR 3 herkese yeter!

Drone ustası olmaya gerek yok: DJI AIR 3 herkese yeter!

Drone dediğimizde akıllara tek bir marka geliyor. Bugün de yeni ürünü aramıza katıldı. İşte DJI AIR 3 özellikleri...

05.08.2023 10:07  Güncelleme: 10:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivil drone ve yaratıcı kamera teknolojisinin dünyadaki lideri DJI, Air Serisi'ne çift kameralı DJI Air 3'ü ekledi. Geniş açılı bir kamera ve 3x orta telefoto kamera ile Air 3 kullanıcısına, sıkıştırma hissi ve orta odak uzaklığı vaat ediyor. Bu gelişmiş çok yönlü drone, her iki kamerasıyla da 48MP fotoğraflar ve 4K/60fps HDR videolar sunarak muhteşem ayrıntılı çekimler yapılmasını sağlıyor.

46 dakikaya kadar uçuş süresi, tüm yönlerde engel algılama, O4 HD Video İletim Sistemi ve diğer birçok özellik, kullanıcıları hava fotoğrafçılığında ustalık seviyesine taşıyor. DJI Air 3, Air Serisinin sosyal medyada anında paylaşılabilen 2.7K dikey video çekimini (9: 16) destekleyen ve çok yönlü engel algılamayı içeren ilk drone'u DJI Air 3 özellikleri …

Çift kameralı gimbal sistemli: DJI Air 3 özellikleri!

DJI Air 3, kompakt bir alanda 1/1,3 inç CMOS geniş açılı kamera ve 1/1,3 inç CMOS 3x orta tele kamera içeren Air Serisinin ilk çift kameralı gimbal sistemine sahip. İki kamera aynı sensör boyutuna ancak farklı odak uzunluklarına sahip, bu da daha tutarlı görüntü kalitesi ve daha çeşitli kamera dili sağlıyor.

Drone ustası olmaya gerek yok: DJI AIR 3 herkese yeter!

Geniş açılı kamera ile geniş manzaralar tam olarak yakalanabiliyor ve pilotlar özgürce planladığı görüntüye ulaşıyor. 2,4µm piksel boyutu, 24mm format eşdeğeri ve F1,7 diyafram açıklığı sunuyor. 3x Orta Tele Kamera, 2,4µm piksel boyutu, 70mm format eşdeğeri ve F2,8 diyafram açıklığı sunuyor.

İstanbul'da Maldivler'i bulduk – DJI AIR 3 inceleme!

Her iki kamera da yalnızca gerçeğe yakın ayrıntılar sunmak için değil, aynı zamanda kolay ikincil kompozisyon için son kırpmayı destekleyerek 48 MP fotoğraflar sunuyor. DJI Air 3, yüksek kare hızlarında ve maksimum 4K/100 fps'ye kadar 4K/60 fps HDR videonun doğrudan çıkışı için çift yerel ISO'yu destekleyen iki adet 1/1,3 inç CMOS sensöre sahip.

Bu videolar, çarpıcı manzarayı gözlerinizin önüne geri getirmek için zengin renk ayrıntılarını ve doğal ışık geçişlerini kaydediyor. Her iki kamera da 10 bit D-Log M ve 10 bit HLG renk modlarını destekliyor. 10 bit D-Log M modu, daha esnek post prodüksiyon için daha fazla vurgu ve gölge ayrıntısını koruyor.

Drone ustası olmaya gerek yok: DJI AIR 3 herkese yeter!

46 dakika uzatılmış uçuş süresi

Air Serisindeki diğer modellere göre DJI Air 3, 46 dakikaya kadar olan uçuş süresi ile yüzde 48 daha fazla maksimum uçuş süresine sahip. Böylece pilotlar, tek bir uçuş sırasında en iyi pozisyonu arayabiliyor ve kompozisyonu rahatça ayarlayabiliyor.

Yeni pil şarj merkezi, güç biriktirme işlevini destekliyor. Kullanıcılar, birden fazla pilden kalan gücü en yüksek kalan güce sahip pile aktarmak için işlev düğmesini basılı tutabiliyor. Bu özellik, pilotlara örneğin şarj olanaklarının sınırlı olduğu dağlarda yürüyüş veya ormanda bisiklet sürerken uçuşlarından en iyi şekilde yararlanma özgürlüğü ve esnekliği sağlıyor.

Çok yönlü engel algılama ve güvenli kalkış ve iniş

DJI Air 3, Air Serisinde çok yönlü engel algılamayı içeren ilk drone… Bu özellik, drone'nun her yöndeki engelleri algılamasına izin vererek kapsamlı bir çevre bilinci sağlıyor. Drone'un önünde ve arkasında ileri, geri, sol, sağ ve yukarı algılama sağlamak için bir çift balıkgözü lens bulunurken, alt kısımda güçlü çok yönlü engel algılama sağlayan dürbün lensler ve bir 3D TOF bulunuyor.

ActiveTrack işlevi, pilotların ellerini daha fazla serbest bırakıyor ve tam otomatik uçuşun yanı sıra endişesiz eve dönüş sağlamak için Gelişmiş RTH ile birlikte çalışıyor. Yeni nesil O4 video iletim sistemi, DJI Air 3'e olağanüstü performans sağlıyor.

Yalnızca 20 km'ye kadar bir iletim mesafesi sunmakla kalmaz, aynı zamanda daha güvenli uçuş için canlı görüntünün takılmasını önlemek için iletim kararlılığını daha da geliştiriyor. 1080p/60 fps'ye kadar canlı yayınları destekliyor ve daha yüksek kare hızı, daha akıcı bir izleme deneyimi sağlıyor.

Akıllı Özellikler: Her iki kamera için FocusTrack: FocusTrack, konuyu çerçevenin merkezinde tutar.

QuickShots 2,7K Dikey Çekim

MasterShots: Birden çok klip çekmesine, klipleri düzenlemesine ve hızlı ve zahmetsiz sinematik çekimler oluşturmak için müzik eklemesine olanak tanır.

Gece Modu Hyperlapse: 4K'ya kadar yatay veya 2,7K'ya kadar dikey zaman atlamalı çekim

Ağır Çekim SmartPhoto 3.0: Senaryoya göre HDR, hiper ışık ve sahne tanıma arasından otomatik olarak seçim kolaylığı.

Hızlı aktarım LightCut: LightCut uygulamasına bağlanarak, görüntüler indirilmeden depolanabilir.

Tek Dokunuşla Düzenleme

Tilt-Shift Efektleri

WayPoints: Kullanıcı, tek çekim gibi zor kamera hareketlerini gerçekleştirmek için DJI Air 3 için uçuş rotalarını ve çekim eylemlerini önceden planlayabilir.

ÖzelliklerDJI Air 3Kamera SistemiÇift Kameralı Gimbal SistemiGeniş Açılı Kamera1/1,3 inç CMOS, 2,4µm piksel, 24mm, F1,7Orta Telefoto Kamera1/1,3 inç CMOS, 2,4µm piksel, 70mm, F2,8 Maksimum Fotoğraf Çözünürlüğü48 MPMaksimum Video Çözünürlüğü4K HDRMaksimum FPS4K/100fps, 10 bit D-Log M, 10 bit HLGUçuş Süresi46 Dakikaya kadarEngel AlgılamaÇok Yönlü Engeli AlgılamaVideo İletim SistemiO4 HD Video İletim SistemiAktif İzlemeActiveTrack ve Gelişmiş RTHCanlı Yayın Destek1080p/60fpsAkıllı ÖzelliklerFocusTrack, QuickShots, Gece Modu, Hyperlapse, Ağır Çekim, SmartPhoto 3.0, Hızlı Aktarım, Tek Dokunuşla Düzenleme, Tilt-Shift Efektleri, WayPointsDikey Çekim Desteği2,7K Dikey Çekim

Kaynak: Shiftdelete

Son Dakika Teknoloji Drone ustası olmaya gerek yok: DJI AIR 3 herkese yeter! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement