Htc One A9'dan Türk Kullanıcıları Üzecek 3 Detay - Son Dakika
Teknoloji

Htc One A9'dan Türk Kullanıcıları Üzecek 3 Detay

Htc One A9\'dan Türk Kullanıcıları Üzecek 3 Detay

"Burada da olsa çok güzel olurdu" diyeceğiniz detaylar.

22.10.2015 11:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
Mahmut Saral - -

Tayvanlı teknoloji firması HTC, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği özel etkinliğiyle yeni ürünü One A9'u ilk kez görücüye çıkardı. TeknoKulis ekibi olarak biz de İstanbul'daki organizasyondaydık. Ürünün teknik özellikleri ve çıkış dönemiyle ilgili bilgiler için buraya göz atabilir, ilk bakış videosu için de aşağıdaki bağlantıya tıklayabilirsiniz.


One A9, 7mm, metal tasarımı, 5 inç FHD Amoled ekranı, 13MP optik görüntü sabitleme sistemli ana kamerası, parmak izi okuyucu sensörü ve Android 6.0 Marshmallow işletim sistemi gibi özellikleriyle ön plana çıkıyor.



Bunların yanında, HTC'nin bazı ülkelerde yabancı kullanıcılara yönelik hazırladığı ve dolayısıyla bizim faydalanamayacağımız detaylar da var. Kısaca bahsetmemiz gerekirse...


- HTC, Amerika'da A9 için ücretsiz değişim programı süreci hazırladı. Bu süreçte cihazın camı kırılsa bile ücretsiz değişim yapılacak. Hiçbir soru sorulmadan, değişim gerçekleştirilecek.


- Bir diğer konu, Android Marshmallow güncellemeleriyle ilgili. HTC, bu telefonun saf Android'li versiyonunu da hazırlayacak ve bu sürüm, Nexus'lara Android güncellemesi geldikten kısa süre sonra aynı güncellemeleri alabilecek. Ama bu saf Android'li sürümün Türkiye'de satılması gündemde yok.


- Son olarak, bir de bordo renk seçeneği var. HTC, A9'un bordo renk seçeneğinin ayrıcalık yaratacağını düşünüyor, ama bu seçenek de ülkemizde satılan modeller arasında olmayacak. En azından şimdilik.



Bu arada şunu da ekleyelim isterseniz. HTC, One A9'da hoparlörlere odaklı değil, kulaklıktaki müzik deneyimine odaklı olarak çalışmalar gerçekleştirdi. Flac formatını dahi dinleyebileceğimiz ve diğer telefonlarla kıyaslandığında hissedilir kalite farklarıyla karşılaşacağımız söyleniyor. HTC, bu deneyim için bir de özel kulak içi kulaklık hazırladı, ancak bunu ayrıca satışa çıkaracak. A9'un kutusundan ise, One M9'un kutusundaki kulaklığın aynısı çıkacak.



Mahmut Saral - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Htc One A9'dan Türk Kullanıcıları Üzecek 3 Detay - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement