Huawei, HarmonyOS Next işletim sistemi hakkında detayları açıklayacak - Son Dakika
Teknoloji

Huawei, HarmonyOS Next işletim sistemi hakkında detayları açıklayacak

Huawei, HarmonyOS Next işletim sistemi hakkında detayları açıklayacak

Huawei, HarmonyOS Next işletim sistemi hakkında detayları önümüzdeki hafta paylaşacak. Sızdırılan görüntüler, yeni arayüzün özelliklerini gösteriyor. Huawei, Android uyumluluğunu bırakarak büyük bir değişiklik yapacak. Ancak bu durum, kullanıcı deneyimini etkileyebilir. HarmonyOS Next'in geliştirici önizlemesi ikinci çeyrekte başlayacak ve resmi dağıtımı yıl sonunda yapılacak.

15.04.2024 11:09  Güncelleme: 11:10

Huawei önümüzdeki hafta HarmonyOS Next işletim sistemi hakkında detaylar vermeye hazırlanıyor. Şirketin yeni yazılımıyla ilgili ayrıntılar sosyal medyada ortaya çıktı. Çin'den gelen görüntülerde, HarmonyOS Next'in arayüzü sızdırıldı.

HarmonyOS Next ne zaman çıkacak?

Huawei, yeni nesil işletim sistemi ile mobil dünyada Android'in yerini almayı planlıyor. Ortaya çıkan görüntüler, şirketin yeni arayüzüne ilk bakışı sağlıyor. Özelleştirilebilir ana ekranlar, uygulama çekmecesi, ayarlar menüsü ve bildirimler öne çıkıyor.

Huawei, HarmonyOS Next işletim sistemi hakkında detayları açıklayacak

Üretici, HarmonyOS Next ile büyük bir değişikliğe hazırlanıyor. Artık Android için geliştirilen uygulamalar Huawei cihazlarında kullanılamayacak. Bu, şirketin Android uygulamaları için sağladığo uyumluluk desteğini bırakacağı anlamına geliyor.

3231223

Paylaşılan görüntülere göre bazı uygulamalar ve veriler, bulut depolamadan çekilebilecek. Ancak Android desteğin kaybedilmesi, uygulama ve veri konusunda kullanıcı deneyimini önemli ölçüde etkileyecek gibi duruyor.

Huawei daha önce düzenlediği bir etkinlik kapsamında Next'in geliştirici önizlemesini bu yılın ikinci çeyreğinde başlayacağını açıklamıştı. Ayrıca yılın sonuna doğru düzenlenecek bir lansman kapsamında resmi dağıtımı da yapacak.

ABD ve Çin arasında uzun zamandır süren bir savaş var. Bu ticaret savaşı ise teknoloji şirketlerini büyük oranda etkiledi. En çok etkilenen şirket ise Huawei oldu. Bunun üzerine şirketin Google ile yaşadığı ayrılık da tuzu biberi oldu.

Peki, siz Huawei HarmonyOS Next sürümü hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce başarılı olacak mı? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Kaynak: Shiftdelete

Son Dakika Teknoloji Huawei, HarmonyOS Next işletim sistemi hakkında detayları açıklayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement