LinkedIn, oyun özelliğini test etmeye başladı - Son Dakika
Teknoloji

LinkedIn, oyun özelliğini test etmeye başladı

LinkedIn, oyun özelliğini test etmeye başladı

Microsoft'un sahibi olduğu LinkedIn, kullanıcıların daha fazla vakit geçirebilmesi için oyun özelliğini test etmeye başladı. Platform, bulmaca tabanlı oyunlarla kullanıcıların ilişkilerini derinleştirmeyi ve sohbet fırsatlarını tetiklemeyi hedefliyor.

17.03.2024 18:31  Güncelleme: 18:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Elon Musk, X'i (Twitter) süper uygulamaya çevirme planının bir parçası olarak geçtiğimiz günlerde iş ilanı özelliğini aktif ettiklerini duyurdu. Buna karşılık Microsoft, daha fazla kullanıcıya hitap etmek için LinkedIn platformuna oyun ekleme çalışmalarına başladı. İşte detaylar…

LinkedIn, oyun özelliğini test etmeye başladı

Microsoft'un sahibi olduğu LinkedIn, öncelikle profesyonel amaçlarla ağ oluşturmak ve bilgi edinmek isteyen kişiler için kuruldu. Günümüzde iş ilanları için de sıklıkla kullanılan platform, kullanıcıların daha fazla vakit geçirebilmesi için kolları sıvadı.

LinkedIn, oyun özelliğini test etmeye başladı

TechCrunch, LinkedIn'in yeni bir oyun deneyimi üzerinde çalıştığını öğrendi ve doğruladı. Bunu, Wordle gibi basit oyunların viral başarıya ve milyonlarca oyuncuya ulaşmasına yardımcı olan aynı bulmaca çılgınlığı dalgasından yararlanarak yapacağı ortaya çıktı.

Instagram, TikTok yasağını fırsat bildi! İşte yeni özellik

İlk olarak "Queens", "Inference" ve "Crossclimb" adlı oyunlar ile başlayacak yeni özelliğin ileride yüzlerce oyuna sahip olacağı tahmin ediliyor. Tersine mühendisler, LinkedIn'de oyunlar ile ilgili ipuçlarını bulmayı başardı.

Araştırmacı Nima Owji, LinkedIn'in denediği bir fikrin, oyuncu puanlarının iş yerlerine göre düzenlenmesi ve şirketlerin bu puanlara göre "sıralanması" olduğunu söyledi. LinkedIn sözcüsü, oyun üzerinde çalıştığını doğruladı ancak henüz bir lansman tarihi olmadığını belirtti.

Konu hakkında açıklama yapan LinkedIn sözcüzü, "Biraz eğlencenin kilidini açmak, ilişkileri derinleştirmek ve umarım sohbet fırsatını tetiklemek için LinkedIn deneyimine bulmaca tabanlı oyunlar eklemeye çalışıyoruz. Bizi izlemeye devam edin!" dedi.

Kaynak: Shiftdelete

Son Dakika Teknoloji LinkedIn, oyun özelliğini test etmeye başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement