Mwc 2014: En Güvenli Android Telefon Blackphone Detaylandı! - Son Dakika
Teknoloji

Mwc 2014: En Güvenli Android Telefon Blackphone Detaylandı!

Mwc 2014: En Güvenli Android Telefon Blackphone Detaylandı!

NSA'den bile kaçabilen ilk akıllı telefon Blackphone'un tüm detayları belli oldu.

25.02.2014 10:33
Burçin Aygün - -

Geçtiğimiz ay yüzünü gösteren ve pazardaki en güvenli akıllı telefon olarak lanse edilen BlackPhone sonunda karşımızda. Mobile World Congress 2014 bünyesinde detaylı olarak tanıtılan cihaz Silent Circle ve Geeksphone adlı ikilinin ortak çalışması. 629 dolara unlocked olarak piyasaya sürülecek olan BlackPhone, Android destekli PrivatOS işletim sistemine sahip. Cihaz Silent Circles'ın iki yıllık ücretsiz güvenlik hizmetiyle birlikte gelecek. Şifreli aramalar, gizli mesaj desteği ve istediğiniz kişiden saklayabileceğiniz kullanıcı kayıtları bu servisler sayesinde mümkün olacak.


Gelecek olan özelliklerden bazıları gerçekten dikkat çekici. Bulut tabanlı veri yedekleme desteğinin yanında uzaktan erişim ile tüm sistemi ve dolayısıyla tüm içeriği silmek mümkün olacak. Yine uzaktan erişerek sistemi baştan kurmak da seçenekler arasında. Ancak işin sıkıntılı tarafı bu özellikleri sadece aynı hizmete sahip bir başka kullanıcı ile iletişim halindeyken kullanabilecek olmanız. Aile ya da arkadaşlarınızdan 3'ü ile servis dahilinde 1 yıl boyunca ücretsiz iletişim kurabilecek, ancak geriye kalan konuşmalarda güvenlik desteği dışında kalacaksınız. Daha güvenli "ekstra aramalar" için fazladan ödeme yapmanız gerekecek.


4.7 inç HD IPS ekran, dört çekirdekli 2GHz işlemci, 2GB RAM, 16GB dahili bellek telefonun teknik özellikleri arasında. Ön yüz kamerası 3MP ve arka yüz kamerası ise 8MP değerinde. Avrupa'da Hollandalı KPN Mobile ile anlaşmalı olan BlackPhone, NSA'in gazabından korkan ve bütçesine güvenen kullanıcıları hedefliyor.



Burçin Aygün - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Mwc 2014: En Güvenli Android Telefon Blackphone Detaylandı! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement