Nasa, Güneş Sistemi'nin Dışına Çıkmayı Planlıyor! - Son Dakika
Teknoloji

Nasa, Güneş Sistemi'nin Dışına Çıkmayı Planlıyor!

Nasa, Güneş Sistemi\'nin Dışına Çıkmayı Planlıyor!

NASA, Güneş Sistemi'nin dışına çıkarak insanoğlunun ufkunu biraz daha genişletmeyi planlıyor.

08.11.2015 23:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
Emre Çetinkaya - -

Özellikle NASA'nın yıllardır gerçekleştirdiği çalışmalarla birlikte insanoğlu sonsuz uzayda birçok yere gitti ve birçok yerden bilgi aldı. Mesela son olarak NASA'nın New Horizons uydusu Plüton'un yakınından geçmiş ve cüce gezegenin görüntüsünü çekerek bir ilki başarmıştı. NASA şimdi ise Güneş Sistemi'nin de dışına çıkmayı planlıyor. NASA bunu da şu an iletişim halinde olduğu ve Dünya'dan en uzakta olan uzay aracı New Horizons ile gerçekleştirmeyi planlıyor.


Bilindiği üzere Güneş Sistemi, Güneş ve onun çekim etkisi altında kalan sekiz gezegen ile onların bilinen 166 uydusu, beş cüce gezegen (Ceres, Plüton, Eris, Haumea, Makemake) ile onların bilinen altı uydusu ve milyarlarca küçük gök cisminden oluşuyor.


NASA eğer planladığı gibi Güneş Sistemi'nin dışına çıkabilir ve 2014 MU69 isimli gök cismine yaklaşabilirse bu insanlık adına bir ilk olacak. Şimdiye kadar Hubble Uzay Teleskobu gibi çok güçlü teleskoplar dışında görülemeyen 2014 MU69 gök cismi de bu plan doğrultusunda görüntülenebilecek.


Öte yandan NASA'nın planları doğrultusunda New Horizons uydusu Güneş Sistemi'nin dışına doğru uzay boşluğunda süzülmeye başladı. Planlara göre uydu 2019 yılı içerisinde Güneş Sistemi'nin dışına çıkmış olacak.


İşte NASA'nın bu planıyla ilgili yayınladığı görsel;





Emre Çetinkaya - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Nasa, Güneş Sistemi'nin Dışına Çıkmayı Planlıyor! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement