Ortalığı Karıştıran Tweet'ler! - Son Dakika
Teknoloji

Ortalığı Karıştıran Tweet'ler!

Ortalığı Karıştıran Tweet\'ler!

1 yıldır aktif olmayan Twitter hesabından bir anda yayınlanmaya başlayan tartışmalı mesajlar, ABD'de haftanın konusu olmayı başardı!

06.11.2016 20:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

FBI'ın Twitter hesaplarından biri, geçtiğimiz gün tekrar yayına geçmeden önce, bir yıl boyunca aktif değildi. @FBIRecordsVault 30 Ekim gününün erken saatlerinde, ABD başkanlık seçimleri adayları hakkında belgelere bağlantılar paylaşmaya başladı ve ilk bağlantı Donald Trump'ın babası Fred Trump'ı göstermekteydi. Hesap, iki gün sonra da 2005 yılında kapanmış bir dava olan eski başkan Bill Clinton'ın Marc Rich'i affı ile ilgili bir araştırmaya yönelik bağlantı paylaştı. Ancak görünüşe göre FBI'ın üst düzey isimleri, bu durumun nasıl gerçekleştiğini bilmiyor. ThinkProgress'in söylediğine göre FBI, bunlar ve onlarca benzer tweet'i incelemek üzere bir iç araştırma başlatmış durumda.

Söylenene göre FBI'ın İnceleme Bölümü bu konu ile ilgilenmekte. Tahmin edebileceğiniz gibi çalışanların FBI'ın kaynaklarını kullanarak bir seçimi etkilemeleri yasa dışı olmanın yanı sıra, kanunlara da aykırı.

FBI'ın açıklaması bu tweet'lerin aslında yasalar doğrultusunda ve yerleşmiş prosedürler ile otomatik bir şekilde yayınlandığı yönünde. Ancak bu durum, 1 yıldır aktif olmayan bir hesabın, tam da seçimler öncesinde ve seçimi etkileyecebilecek şekilde hayata dönmesini açıklamak için yeterli görünmüyor. FBI da, açıklamasına rağmen, bu durumun pek normal olmadığını kabul etmiş olacak ki, kendi Twitter hesabını incelemekten geri kalmıyor.

Kaynak: Chip.com.tr

Son Dakika Teknoloji Ortalığı Karıştıran Tweet'ler! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement