Pilotun Uçağı Bilerek Düşürdüğü Onaylandı - Son Dakika
Teknoloji

Pilotun Uçağı Bilerek Düşürdüğü Onaylandı

Pilotun Uçağı Bilerek Düşürdüğü Onaylandı

Germanwings uçağının düşmesine, yardımcı pilotun yol açtığını ikinci karakutu da doğruladı: Lubitz hızlı düşüş için otomatik pilotu ayarlamış.

04.04.2015 10:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
-

Fransa'nın güneyinde düşüp 150 kişinin ölümüne yol açan Germanwings uçağının ikinci karakutusu da incelendi. Yardımcı pilot Andreas Lubitz'in uçağı kasıtlı şekilde düşürdüğü kesin olarak doğrulandı. Önceki gün bulunan ve içinde teknik bilgilerin yer aldığı ikinci karakutuda yapılan incelemede Lubitz'in uçağı otomatik pilotta kullandığı ve düşüşü hızlandırmak için otomatik pilotun ayarlarını değiştirdiği de tespit edildi.


Kurtuluş F-16'larda mı?


Facianın ardından gözler uçak kazalarını önlemeye yarayan teknolojilere çevrildi. Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), ABD Hava Kuvvetleri ve Lockheed Martin tarafından 1980'lerde geliştirilen Otomatik Zemine Çakılmayı Önleme Sistemi (Auto-GCAS), tehlike anında pilot çağrıya yanıt vermezse uçağın kumandasını ele alıyor. Şimdilik sadece F-16'larda bulunan sistem sayesinde geçen yıl IŞİD operasyonu sırasında bir pilotun hayatının kurtulduğu belirtiliyor. Ancak Auto-GCAS'in şimdiki haliyle uçağın kasten düşürülmesine engel olamayacağı, çünkü sistemin elle komutayı da kabul ettiğine dikkat çekiliyor.


Kaynak: Sabah



Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Pilotun Uçağı Bilerek Düşürdüğü Onaylandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement